Vad är Raised Garden Lådor?

Raised trädgård lådor är oftast trälådor som är hemlagad, tillverkad av prefabricerade byggsatser eller tillverkas någon annanstans. De finns i olika storlekar och används för att lyfta odlas saker, som kan vara mer gynnsamt för odling, och att kontrollera markens kvalitet så att växter kan bäst blomstra. Raised trädgård lådor används mest för att odla en mängd olika grönsaker, men vissa människor vill upphöjda rabatter också.

Med upp, folk menar oftast att de toppar i upp trädgården rutorna är cirka två meter (. 61 meter) över marken. Det finns variation i denna mätning och små blommor kan planteras på grundare jord. Variationer finns även i dimension och olika former av lådor. Många är rektangulär och en del är fyrkantiga. Med förmågan att hantverk lådor kan man rymma fler ovanliga trädgård figurer vid behov eller bygga lådor i ovanliga former som målmedveten dekoration.

Dessa folk odla grönsaker tenderar att välja enkla former av upphöjda trädgården lådor som är lättillgängliga för ogräsrensning, bevattning och eventuella tillägg plantering eller omplantering. Mycket brett fält får inte vara att föredra. Detta kan göra det svårt att komma åt växterna i mitten.

Det kan också finnas variationer i botten av lådan. Vissa lådor har bottnar av olika slag, som håller kontakt med inhemska jord minimal. Skärmar eller nät kan placeras ned som kan minimera ogräs tillväxt eller avskräcks skadedjur som gophers från att äta rötterna av växter. Andra gånger en trädgårdsmästare får inte ha något emot denna mix, sedan växter med djupare rötter kommer inte att begränsas i sin tillväxt. I detta fall upp trädgården lådan kan bara se ut trästomme. När som i marken, de är fyllda med jord eller kompost och ger ett utmärkt sätt att odla växter.

Det finns några särskilda fördelar för att höjas trädgård sängar som åberopats av många trädgårdsmästare. Till exempel, om ett område är extremt kallt, marken, vanligtvis inte kommer att frysa som våren fortskrider på grund av dess höjd och det blir mycket varmare än jord i marken. Det innebär att personer som trädgård kanske kan få en jumpstart på början vårgrödorna på en vecka eller mer, på början vårgrödorna. En annan del av dessa lådor "överklagandet är att de kan göra en trädgård se propert och överskådligt, med växter upptar en definierad geometrisk rymd.

Jord kvalitetskontroll är helt klart en central fråga som gör upp trädgården lådor mycket attraktiv. Den regelbundna marken i ett område kan göra det mycket svårt att växa mycket, och marken behandlingar för att rätta till problemet kan vara dyrt. Upphöjda trädgård sängar lösa detta problem på ett enklare och mindre kostnader. Bra jord är placerad ovanpå eller blandas med inhemska jord för att skapa nära idealiska plantering omständigheter.

Intresserad trädgårdsmästare och början trädgårdsmästare kan hitta upp trädgården lådor på olika ställen. Prefabricerade typer kan köpas på hårdvara eller butiker trädgårdsarbete och online. Det finns också gott om "gör-det-själv" guider för att bygga lådor från början. Färdiga lådor kan vara tillgängliga i ett antal platser i lokala samhällen, eller finns ibland tillgängliga på nätet, även om sjöfarten priser kan vara orimligt höga. De som vill spara pengar på dessa lådor, bör samlas från ett kit eller följa en gör-det-själv-guide.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.