Vad är Polyuretan avslutas?

Många amatörer och professionella trä arbetstagare anser polyuretan lacker för att vara den enklaste att tillämpa och mest hållbara av alla typer av trä finish. Det finns två olika typer av polyuretan är klar, vattenbaserade och lösningsmedelsbaserade. Båda lämnar ett starkt skyddande skikt på trä, och de har sina respektive fördelar och nackdelar.

Lösningsmedelsbaserad polyuretan finish är de äldre och mer etablerade form av finish. En lösningsmedelsbaserade polyuretantäckfärg genomgår en kemisk reaktion under processen att bota. Den kemiska reaktionen leder till polymerer limning starkt till en annan. När denna process sker, kan avsluta inte brytas ned och löses upp i sprit.

Lösningsmedelsbaserad polyuretan har nackdelar. Som ni kan föreställa er, den rök du möter när du arbetar på trä med denna lösningsmedelsbaserade finish är överväldigande. Det är viktigt att arbeta i en väl ventilerad plats.

En annan nackdel med lösningsmedelsbaserade polyuretan ytskikt är att de kan gula trä finish något. Detta kommer normalt inte att märkas på mörkare färgat trä, men på mycket ljust trä, kan den orsaka en märkbar färgförändring. Målgång kommer att fortsätta att mörkna med tiden.

Vattenbaserad polyuretan ytskikt har sina nackdelar och fördelar också. Den kemiska reaktion som gör att bindning i lösningsmedelsbaserad polyuretan inte finns i vattenbaserade polyuretan. Detta innebär att vattenbaserade finish inte är lika hållbart.

Vattenbaserad polyuretan är dock snabb att torka och lätt att rengöra, eftersom man röjer upp lätt med vatten. Medan du bör alltid arbeta i ett väl ventilerat område, rök av vattenbaserad polyuretan är inte alls lika stark som rök från lösningsmedelsbaserade klar.

Både vattenbaserade och lösningsmedelsbaserade polyuretan ytskikt kan ge en vacker och blank yta. Oavsett vilken typ av polyuretan du väljer, är processen liknande. Det viktigaste steget för att skapa en glänsande finish på trä applicera flera tunna lager av polyuretan med trä.

Om du vill använda en polyuretantäckfärg, börja med att slipa träet. Dammsug eller torka av trä för att ta bort allt damm och ludd från pjäsen. Applicera ett tunt lager av polyuretan och låt det bota. Vattenbaserad polyuretan tar normalt cirka en timme att torka, även om luftfuktigheten ökar den här gången. Lösningsmedelsburen polyuretan behöver cirka fyra timmar att torka.

Upprepa slipning, rengöring och tillämpning steg minst tre gånger. För den slutliga tillämpningen av polyuretan, sand verket med våta och torra papper. Efter det sista lagret av polyuretan har torkat, polera trä med en polering hjul. Oavsett om din polyuretan ytskikt är vatten-eller lösningsmedelsbaserade, kommer denna process att lämna dig med en högglansig finish.

?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.