Vad är Modular Green Homes?

Modular gröna hem är de bostäder som tillverkas i moduler eller avsnitt på en fabrik. Alla material som används vid tillverkningen av modulerna är hållbara, vilket innebär att de är förnybara resurser eller material som återvinns eller repurposed. Användningen av hållbara material i modulära hem bidrar till att bättre utnyttja befintliga resurser och samtidigt även begränsa följderna av den nya konstruktionen på miljön.

Som med alla typer av hållbart byggande, modulär gröna hem använda material som är kategoriserade och utvärderas av LEED, ledningen inom energi-och miljöplanering. Idealet är att den modulära konstruktion sträva efter att använda byggmaterial som är inhemska på det område där modulerna byggs, en faktor som bidrar till att göra produktion och leverans-processen mer energieffektiv. Detta innebär att den gröna byggnader får använda ett antal olika material används vid konstruktion av modulerna.

Ett exempel på material som används vid skapandet av modulära gröna hem är halm. Samlats i balar kan halm användas tillsammans med avverkad skog inramning för att skapa väggar för varje modul. Balarna är normalt täcks över med återvunnen paneler eller någon typ av gips som skapats med hjälp av miljövänliga ingredienser. Tillsammans med att vara en förnybar resurs, balarna är också utmärkt för isolering av bostaden och hålla värme och kyla hemmet lägre än många typer av standard konstruktion.

På platser där luftfuktigheten är en aktuell fråga, andra typer av miljövänliga material används i konstruktionen av modulära gröna hem. Stenar från lokala stenbrott kan utnyttjas för att skapa grunden och varje modul i hemmet. Återvunnet trä är också ett alternativ för områden med hög luftfuktighet. Tegel och block skördas från rivna byggnader kan också bidra till att bygga en grön byggnad av detta slag.

Det finns flera fördelar med modulära gröna hem. Generellt sett är byggprocessen enklare, eftersom moduler eller avsnitt har fyllts i en fabrik transporteras sedan till byggplatsen. Det finns de enskilda komponenterna är sammankopplade i en kort tid, vilket gör att hemmet beboeliga kommande månaderna av mer traditionellt utförande.

Modular gröna hem tenderar också att vara mycket energieffektiva. Byggmaterial själva ofta bra isolatorer, en faktor som går en lång väg att minska uppvärmningskostnaderna på vintern och kyla kostnader i sommar. Många av de gröna bostäder skapas också med ett öga mot användning av alternativa energikällor, som vindkraft och solenergi, att göra hemmet ännu mer kostnadseffektivt med tiden.

Men den största fördelen modulära gröna hem som gör att deras mindre plats på ekologin i jorden. Eftersom bostäder använder material redan byggda, inte dränera de inte begränsade resurser på samma sätt som andra former av byggnad. Samtidigt innebär användandet av lokala byggmaterial att mindre fossila bränslen som förbrukas i den övergripande processen, vilket minskar föroreningar släpps ut i atmosfären samt att bromsa användningen av begränsade bränslereserver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.