Vad är Laminat Trägolv?

Laminat trä golv är en typ av konstgjorda golvbeläggning som är ett billigare alternativ till traditionella trägolv. Utöver sin relativa kostnad, det finns många fördelar med att använda laminerat trä golv i stället för verklig golv. Laminat trägolv även har vissa nackdelar, men innan man prövar sina för och nackdelar, är det nödvändigt att förstå vad moderna laminat är uppbyggd av.

laminat trä golv säljs i plankor, precis som traditionella lövträ, dock laminat plankor är inte massivt trä, men fyra olika skikt pressas samman. Bottenlagret av laminat består av melamin plast som gör laminatet plankorna mer stabil än alla arter av traditionella lövträ. Dessutom hjälper melamin plast motstå fukt som kan komma från underlaget.

Nästa lager laminerat trä golv är tät inre kärna. De flesta laminat tillverkarna göra sina inre kärna ur pressade spånskivor eller högdensitets fiberplattor. Varierande densitet i kärnan hjälper till att skilja budget laminat från de bästa laminat träprodukter golv på marknaden.

Ovanpå kärnan i laminat trägolv finns ett dekorativt skikt. Den dekorativa skikt är ett foto av träfibrerna. Bilden är mycket hög upplösning, så bilden härmar en riktig trägolv. Liknande till kärnan, de bästa produkterna på marknaden ser identiska med sina äkta trä motsvarigheter. I vissa fall bilderna är så spektakulära, golv experter har svårt att tala om skillnaden mellan laminat och verklig lövträd. Eftersom laminatgolvet är inte äkta trä, faux versioner av exotiska träslag finns lättillgängliga.

Det sista lagret är ytskikt, som är en beläggning av aluminiumoxid blandat med melaminharts vilket skapar extra hållbarhet. Enligt Moh's skala hårdhet är aluminiumoxid andra hårdaste naturliga yta som människan känner till bredvid diamanter. Aluminiumoxid skyddar laminatet från repor och denting orsakas av skor, möbler och tappade föremål.

Till skillnad från trägolv är laminat trägolv relativt vattentät och kan användas i utrymmen med hög luftfuktighet såsom badrum och källare. Dessutom är laminatgolv mer varaktig än verklig lövträ. Den aluminiumoxid beläggningen hjälper till med fläcken motstånd och även minskar blekning som kan förekomma i solskenet. Laminatgolv är oftast lätt installeras som glueless flytande golv.

Tillsammans med alla dess fördelar, har laminatgolv några nackdelar. På grund av byggandet av laminatgolv och hur den är installerad, gå på laminat gör ett ekande ljud. Detta ljud kan minskas genom särskilda underlayment, men det är fortfarande ljusare och annorlunda än att gå på en traditionell trägolv. Laminat får aldrig refinished. När den är skadad, måste den vara helt bytas ut. Även laminat är fukt-resistent kan det varp fortfarande i hög luftfuktighet, även orsakar de två översta lagren att börja skära ner från plankorna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.