Vad är Hel House Ventilation?

ett helt system hus ventilation är ett system som är utformat för att ta bort unken luft från ett hem och få in frisk luft från utsidan med ventilerande hemmet. Många byggare och husägare väljer att bygga täta hus utan "läckor" som skulle tillåta luft in och ut. Försegling ett hus tätt för att förhindra att luft kommer in eller ut är ofta att föredra på grund av behovet att värma och kyla bostäder: Ingen husägare vill ha luftkonditionering eller värme kommer ut genom luckorna nära fönster eller väggar.

Ett tättslutande hem kan skapa problem med inomhusluften (IAQ), dock. Gifter, föroreningar, bakterier och lukter inte kan fly hemmet och frisk uteluft inte kan komma in. Som ett resultat blir luften inne i slutna hem unken och i vissa fall ohälsosam. Ett helt hus ventilationssystem används för att möjliggöra ett hus att vara tättslutande och fritt från drag och samtidigt garantera en god cirkulation så frisk luft kan komma in i hemmet och unkna luft kan skriva.

Enligt American Society of Uppvärmning, bör kylning och luftkonditionering Engineering (ASHRAE), luften i ett hem förändring. 35 gånger per timme, eller minst 15 kubikfot (0,4 kubikmeter) av ny luft komma in i hemmet varje minut för varje person närvarande. Kök och badrum rekommenderas att ha ännu högre luft omsättning, upp till nivån på 100 ändringar per minut, uppnås ofta med hjälp av en frånluftsfläkt. Dessa "förändringar" kräver uteluft för att kunna in i ett rum, antingen genom ett fönster, en dörr, en fläkt, ett fönster luftkonditioneringen, eller ett helt hus ventilationssystem.

Villaägare som vill säkerställa en korrekt hela huset ventilation har möjlighet att använda ett mekaniskt ventilationssystem. Mekaniska ventilationssystem är utformade för att pressa ut luften ur rum och skapar nya luft i. Ett sådant system kan vara så enkelt som en frånluftsfläkt i ett badrum eller så komplicerat som en multi-room system som just beräknar ventilation behoven för varje rum i huset bygger på inställningar anpassade av installatören. Vissa mekaniska ventilationssystem har till och med värme-återvinning enheter byggda inom detta förvärmning av uteluften när den går in i huset på vintern.

Ett helt system hus ventilation ger därmed en balans mellan energieffektivitet och inomhusluft. Villaägare kan upprätthålla en dragfri hem och inte beskatta sina värme-och kylsystem med ovälkomna uteluft. Ett ventilationssystem kan tillåta dem att ändå få tillräckligt med luft omsättning för att hålla hemmet fritt från bakterier och lukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.