Vad är Havssvampar för?

Havssvampar är mycket enkla djur som lever på havsbotten. De fäster sig permanent till en ankarplats, och flytta havsvatten genom kroppen, filtrera bort små organismer för livsmedel. De kanaler som vattnet strömmar genom svars för sina hål fullt av struktur, och är det som gör deras sammansättning så användbar.

De skördas av dykare, svamp-dykning har en familjetradition inom många områden runt Medelhavet och utanför Floridas kust i USA och de har använts som rengöring av verktyg i tusentals år.

Tillverkas cellulosa svampar har minskat marknaden för naturlig sjö svampar och för vanligt rengöringsmedel används, de är säkert tillräckligt och mycket billigare. Det finns ändå vissa program där du kanske vill spendera de extra pengar för att få den äkta varan.

Om du älskar din bil kanske du vill ha en stor naturlig hav svamp att tvätta den med. När det är vått, hav svampar är mycket mjuka, mycket mjukare än sina artificiella kusiner, och mycket mindre risk att skada ett slut.

En del kvinnor föredrar ett mjukare konsistens av ett hav svamp till en makeup, och ta bort den. Konstnärer har alltid använt havet svampar, både i sanering av sina verktyg och som ett annat sätt att tillämpa färg på en yta. Hem dekoratörer är nu ofta "snyltar" måla på väggarna för att skapa en viss look, såsom ett faux marmor eller sten.

En av de mest intressanta senaste (och förmodligen gamla) tillämpningar av havet svampar är som naturliga tamponger. Flera rader av naturliga kroppsvårdsprodukter erbjuder nu tamponger hav svampen, som är något annat än hav tvättsvamp av en viss storlek. Havet svamp indränkt i vatten, klämde så torr som möjligt, och sedan in i slidan, där den absorberar menstruation. Om det är obehagligt, kan användaren klippa helt enkelt bort en del av svampen för att få en mer bekväm "lämpligt". Svampen kan avlägsnas och sköljas och in igen efter ett antal timmar tills användarens cykeln har upphört. Det kan sedan rengöras med ättika eller peroxid och lufttorkas innan de lagras för framtida användning. När ren, en sjö svamp som används som en tampong kan vara sex månader eller mer, och mycket mer jord-vänlig än den disponibla tamponger. De också bär inte risken för Toxic Shock Syndrome att regelbunden tamponger pose.

Havssvampar är en förnybar resurs, om inte haven blivit alltför förorenade för dem att leva, kan vi räkna med en stadig leverans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.