Vad är Earth-Skyddat Homes?

Earth-skyddade bostäder är bostäder som är integrerade i den omgivande jorden, så att de inbäddade i landskapet, snarare än som skjuter ut från den. Designen är ibland väljs av estetiska skäl, men det är också mycket effektiva. Många byggföretag erbjuder jord-skyddad konstruktion som en del av sina tjänster. Det kan vara ovanligt att hitta en jord-skyddat hem för försäljning, eftersom den icke-traditionella hem är ofta högt älskad av sina ägare.

Begreppet jord-skyddade hem är hundra år gamla, med många bevarade exempel av jord-skyddade konstruktionen synlig i Europa, särskilt. Tidig jord-skyddade hem var ofta skärs i bergssidor, att utnyttja jorden som en naturlig isolator. Den turfed taken på dessa hem skulle kunna användas som en trädgård och att dölja hem, ett problem för vissa människor som ville undvika fiender. På 1970-talet började tanken att uppleva en stor väckelse, främst till följd av den energikris som grep en stor del av den industrialiserade världen under detta decennium.

Det finns flera sätt att bygga jord-skyddade hem . Ett stort antal byggs på marknivå och sedan bermed över. Under berming process är en majoritet av hemmet omfattas av en kulle av sand, som vanligtvis är formad till en mjuk kulle. Den berm får täckas under gräs, träd, blommor, eller en köksträdgård, beroende på personlig smak. Normalt är en sida av huset kvar upptäckt att lätta på, och denna sida i allmänhet ansikten söder. Skylight kan också installeras för att öka ljus i hemmet.

En in-backen jord-skyddade hem skärs i en backe eller berg. Återigen är huset vanligen inriktade mot söder. I-kullen hem tenderar att smälta mycket väl in i den naturliga miljön, eftersom de inte stör den befintliga landskapet. Slutligen bygger vissa jord-skyddade hem helt i undervattensläge, med ett atrium område att släppa in ljus och luft. Dessa hem ofta kallas "atrium-stil" jord-skyddade hem, i en hänvisning till den centrala delen.

Jorden fungerar som en stor naturlig isolering, hålla jord-skyddade hem svalt på sommaren och varmt vintern. Hemmen är ofta konstrueras med gröna byggnaden material och tekniker, och de kan kopplas ihop med alternativa energikällor som solpaneler och vindkraftverk. Vanligtvis byggkostnaderna för ett jord-skyddat hem är högre än för traditionella hem, men hemmet betalar tillbaka investeringen med stabilitet och energieffektivitet genom åren.

Eftersom jorden-skyddade bostäder täcks av jord, kan man tycka att de skulle vara mörk och förtryckande. När välbyggda, är detta inte fallet. Många sådana hem faktiskt är mycket ljus och luftig, med höga, svängda tak som skapar en känsla av rymd och samtidigt återspeglar ljuset mycket bra. Välbyggd jord-skyddade bostäder bör inte heller översvämningar, mögel och liknande problem, särskilt om de är väl underhållna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.