Vad är Attic ventilationsfläktar?

Attic ventilationsfläktar är enheter som bidrar till att flytta varm luft från en vindsutrymmen, effektivt sänka temperaturen i området direkt under taket på en byggnad. Fans av detta slag kan också vara till hjälp för att minimera vinden fukt, särskilt i fuktigt väder. I vissa klimat kan en vind fläkt även användas för att kyla hela hemmet utan att använda en central luftkonditioneringssystemet.

Det finns tre olika typer av fläktar vinden ventilation som är i allmänt bruk. Ett alternativ är en enkel turbin-liknande fläkt som använder vindkraft för att hantera vinden ventilation. Fans av denna typ är ofta belägna direkt under takfoten av strukturen. Det finns ingen kraftkälla än vinden, ett faktum som gör denna speciella typ av fläkt relativt värdelös i klimat där det finns lite luft rörelse. Fortfarande kommer produktion av värme i en vind tenderar att orsaka bladen på fläkten för att sätta tillräckligt för att utvisa åtminstone en del av den varma luften från vinden rymden.

Andra vinden ventilationsfläktar drivs med hjälp av elektricitet. Modeller av detta slag är oftast utrustade med en enkel strömbrytare, även om vissa modeller också möjligt för användaren att välja flera hastigheter. Ett annat populärt alternativ med den elektriska vinden fläkten är införandet av en termostat som gör att fläkten aktiveras när temperaturen på vinden når en viss nivå.

Sol vind ventilationsfläktar har blivit mer populärt på senare år. Solens modeller erbjuder alla fördelarna med en elektrisk vind fläkt i termer av att flytta varm luft från vinden utrymme. Men vissa modeller fungerar med hjälp av solpaneler, men ingen typ av lagring av energi. Detta innebär att de mönster som kommer med bara solpaneler inte kommer att fungera till sin fulla kapacitet när det inte finns någon direkt solljus. Installera en modell som har ett batteri kommer att göra det möjligt att hålla fläkten fungerar perfekt även på natten, en stor fördel på platser hantera tropiska temperaturer.

Förutom att minska den totala temperaturen på vinden, kan hög kvalitet vinden ventilationsfläktar minimerar också utvecklingen av vinden mögel. Detta attribut är särskilt viktigt i områden där luftfuktigheten tenderar att vara hög under sommarmånaderna. Mindre mögel på vinden innebär en mindre risk för mögel sprids till väggar och nå andra delar av hemmet. Att begränsa utvecklingen av mögel också minimerar risken för att utlösa allergier eller orsakar andningsbesvär för någon som bor i hemmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.