Kan jag växa Bambu i containrar?

eleganta skönhet bambu har förfört många lägenheten-invånare och kontorsarbetare som är nyfikna på växande fabriken i containrar. Även känd för formning lundar att inkräkta på omgivningen genom en aggressiv spridning, minityp av bambu är lätta att odla i krukor, burkar, skålar och vaser. Om en avsats eller bord som behöver dekor har filtrerat solljus och medelstora fukt, kan du odla bambu inomhus.

Välj en lämplig sort av bambu som är härdiga i ditt område av världen och har den typ av blad och stjälkar du finner attraktiva. Svart bambu är en större art vars stjälkar mörkare med tiden. Långa, tunga dalar hålla hög bambu skulle kunna utgöra en lummig skärm mellan rum eller en bakgrund för en soffa. Dwarf bambu inte växer högre än ca en fot, men kan trimmas till valfri storlek för ett hörn av ett skrivbord eller en smal fönsterkarm.

Lika viktigt som de olika bambu är form och storlek av containrar. Traditionellt har denna inhemska asiatiska gamla anläggningen presenteras i regionala keramik, till exempel en celadon vas eller röd kinesisk potten. Men varje pott som har raka eller trubbig sidor kommer att hålla anläggningen upprätt och samtidigt tillåta för omplantering. Bred mun dessa är bättre än tunna, smala öppningar.

Välj behållare för att komplettera din inredning. Det finns krukor och skålar finns i betsad cement, klart glas, keramik, trä, och ljusa plast. En genomskinlig ruta kommer visa upp bambu vita rötter som de böjda runt dekorativa marmor, färgad sand, eller grå stenar nedsänkta i vatten. En rad turkos och röd kinesisk keramiska skålar kommer att lägga ett slående kontaktpunkt i alla rum.

Alternativt kan du plantera bambu med krukväxtjord ovanpå ett lager av sten eller sand för att ge tillräcklig dränering. Några sorter föredrar fuktig mark, i vilket fall kan de vattnas ofta. Container trädgårdar behöver alltid mer foder och gödning eftersom anläggningen kommer att använda upp alla näringsämnen i den lilla mängd jord. Använd en för alla ändamål, långsamverkande gödselmedel. Bamboo föredrar fuktiga miljöer, som ett badrum eller kök. Om din plats inte är fuktigt, spritz bambu bladen dagligen med vatten.

Naturligtvis skulle en container trädgård av bambu också vara lämpligt för små utomhus utrymmen, till exempel en balkong, uteplats eller tak. De härdiga växter kommer ändå lida i hårda klimat, så du måste kunna vinter växterna inomhus om fryser eller snö väntas. Om du märker att din anläggning har blivit "rootbound", där rötterna pressas tätt mot sidorna i potten, transplantation till en lite större behållare. Om din bambu utvecklar ett par gula löv, nypa dem och försöka ge den något mer solljus eller mindre vatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.