Kan jag återvinna lysrör?

avgöra var att återvinna lysrör kan kräva en lite forskning och tålamod. Varje region har ett annorlunda sätt att hantera lysrör, och det är kanske inte så lätta att återvinna dessa som andra material i din stad. Om återvinning inte är tillgänglig finns det andra sätt att göra sig av med glödlampor.

Anledningen till att det är svårt att återvinna lysrör beror på att lampor är gjorda av flera komponenter som måste skiljas för att du kan kasta dem. Det är en mycket arbetsintensiv process än återvinning soda flaskor eller tidningar. En av komponenterna i lysrör är kvicksilver, vilket innebär att materialåtervinning istället för att skicka med deponering är det bästa alternativet för dessa lökar.

När ett lysrör återvinns, skiljer återvinningsföretagets de olika delarna av lampan. Metallen gavlar säljs för metallskrot. Glaset är renoverade i nya glas och kvicksilvret återanvänds i nya lysrörslampor.

arbetsintensiv måste kunna skilja på lökens komponenter innebär att många kommuner inte är inställd för att återvinna lysrör. Det bästa sättet att avgöra om ditt samhälle klarar av återvinning av dessa lampor är att ringa din lokala eller statliga miljö-tillsynsmyndighet. De kan ge dig den närmaste platsen som ger återvinning av lysrör.

Om ditt samhälle inte har en etablerad plan för återvinning lysrör bör du noga överväga hur du gör med dem. Även om de flesta samhällen inte kräver att dessa lökar behandlas som farligt avfall, gör de innehåller i genomsnitt fem milligram kvicksilver per lampa. Det kvicksilver kan läcka ut ur lökar om den är trasig eller skadad. När utanför glödlampa, kan kvicksilvret in och förorena, grundvattnet.

Om du måste göra sig av med dessa lökar med hushållssoporna, finns det flera saker som du kan göra för att minska riskerna för kontaminering av marken. När en av dessa ljus brinner ut, dubbel påse den i en påse som du kan försegla eller slips stänga och placera den i din utanför papperskorgen behållaren. Denna process minskar avsevärt risken för spridning till både ditt hem och deponering med kvicksilver.

Oavsett om du kan återvinna lysrör i ditt område, är de fortfarande en bra, energieffektiva val. De kräver mindre energi för att ge ljus än traditionella glödlampor. Även om du måste kassera dem som hushållssoporna, utan minskar den mängd avfall du har. Lysrörslampor senaste cirka tio gånger längre tid än motsvarande glödlampa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.