Hur tar jag hand om en afrikansk Violet?

afrikanska violett, vilket är naturligt i Tanzania, är ofta mer känd som en vacker krukväxt. Det tenderar att blomstra bäst inomhus, eftersom den trivs i temperaturer som liknar dem som de flesta människor som i sina hem. Det är också intressant på grund av dess små violetta blommor som kan komma i en mängd olika färger, och det finns många av dessa anläggningar att välja mellan för inomhus ökat sedan över 2000 sorter av anläggningen finns. Mest populära typer tenderar att inkludera vit, rosa eller lila blommor.

En sak som kan hindra människor från att köpa en afrikansk viol är att de har ett känt rykte om att vara lite temperamentsfull och svårt att växa inuti. Men människor kan framgångsrikt växa Saintpaulia och hålla sina växter vackert friska och blomstrande med lite extra omsorg. Det finns flera saker som dessa anläggningar kommer att kräva, som hem trädgårdsmästare bör ha i åtanke, som omfattar särskild temperatur, tillgång till ljus, mycket vatten, utfodring, och planteringsjord förfarande.

Bästa temperaturer för de afrikanska violett är mellan 62-72 grader F (från 16,67 till 22,22 grader C). Människor som har möjlighet att kontrollera hem temperatur kan ställa termostater 62 grader på natten och 72 grader under dagen. Vissa små variationer i dessa temperaturer är tillåtet, men växterna kan fungera bättre när temperaturen ligger inom dessa standarder. Vissa trädgårdsböcker föreslå något högre temperaturer och rekommenderade 78 grader F (25,56 C) under dagtid och 68 grader F (20 C) på natten. De flesta människor kan vara fria från oro om de håller sina hem uppvärmd till ca 68-70 grader F (20-21,11 C)

Saintpaulia kräver ljus, och vård ska ges om var att placera dem i hemmet. Lägga dem i ett fönster som vetter åt öster ger dem morgon solljus som normalt inte för varmt. Ett fönster som tar emot eftermiddagen solljus som något filtreras kan också godtas, särskilt om fönstret är dubbelt spröjsade. Vissa människor kan få ganska utveckla denna fråga och sätta växter enligt särskilda växt ljus, men detta är inte nödvändig om inte ett hem inte får mycket solljus.

Vattning är oerhört viktigt att de afrikanska violett. Marken bör inte tillåtas att torka och härda. De flesta trädgårdsböcker rekommendera vattna växterna när marken fortfarande är fuktig på toppen, men inte dyblöt. Detta bör innebära flesta växter kräver vatten varje eller varannan dag, eller åtminstone bör kontrolleras varje dag.

Dessa vackra växter kommer också presterar bättre om de utfodras regelbundet. De behöver växtnäring som innehåller kalium, fosfor och kväve. Särskilda afrikanska violett vegetabilier finns, som kan vara det bästa valet, men alla växtnäring med dessa kemikalier kan bli ett bra substitut. Det finns skillnader i rekommendationer om utfodring, men de flesta tyder på att växterna får mat var tredje månad.

En annan fråga att ta hand om Saintpaulia är hur länge för att hålla dem i krukor innan omplanteringen. Egentligen kommer växterna blommar mer om de är lite trångt eller rootbound. Men om violer stoppa blommande eller anläggningen ser dåligt, kan det bli för trångt. En bra indikation på att en anläggning skulle kunna använda en större kruka är när hela potten är fylld med den afrikanska violetta blad.

För entusiaster som vill växa många av dessa växter finns underbara böcker på Saintpaulia. De kan funktionen information om historia och variation i Förutom att diskutera specialiserade växt vård. De flesta människor behöver inte en bok att växa och ta hand om en enda anläggning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.