Hur tar jag bort en kaffe Bets?

Det kan vara svårt att ta bort en kaffe fläck om du har oavsiktligt spillt en del på dina kläder eller mattor. Du har ett par alternativ, dock. Om de behandlas snabbt, kan kaffe fläckar ofta helt försvinna.

Det viktigaste att göra för att ta bort en kaffe fläckar är att behandla fläcken genast. Låt det inte torka och ställa, och du kan även behöva dämpa fläcken igen med lite vatten. Det första steget är att ta lite hushållspapper eller en fuktig trasa och sug upp spill så gott du kan-men inte gnugga. Blotting hjälper avlägsna överflödig vätska, men gnugga kan slipa fläcken i tyget och gör det ännu svårare att få bort.

Det bästa är nog att använda ett kommersiellt fläckborttagningsmedel på kläder. Dessa kommer i sprejer och vätskor, men fungerar bra när före genomdränkt på fläcken innan du kör objektet genom tvätten. Om du inte har en specialitet fläckborttagningsmedel, kan du applicera lite tvättmedel direkt på fläcken och låt det sitta på fläcken i några minuter före sköljning med kallt vatten. Om fläcken kvarstår, kan du upprepa processen några gånger tills fläcken är helt borta.

Om du föredrar att använda naturliga rengöringsmedel, en lösning av en del vinäger och två delar vatten kan vara effektiva när man försöker ta bort en kaffe fläck. Vissa även föreslå täcker fläcken med bakpulver, som gör det möjligt att sitta i cirka 20 till 30 minuter, sedan sköljning. Dessa metoder fungerar också bra när man försöker ta bort en kaffe fläckar från mattan.

Återigen, inte gnugga fläcken när du försöker rengöra den. Alltid blot området med en ren trasa först, och om du vill prova en kommersiell renare, kan dessa fungerar även bra på mattor. Det är alltid en god idé att spot-testa en ny renare på ett dolt område av mattan skull.

Du kan också prova med naturliga metoder som nämns ovan för att ta bort en kaffe fläckar från mattan. Om du använder ättika lösning, kom ihåg att utplåna mattan igen med vanligt vatten för att ta bort överblivna ättika. Om du lägger bakpulver på fläcken, kan du blot upp det eller så kan du prova att suga upp det när bakpulver har absorberat kaffe fläcken. Vissa föreslår att du använder en blandning av maträtt rengöringsmedel och varmt vatten på mattan, eftersom det kan vara mildare än kommersiella fläckborttagningsmedel. Kaffe fläckar på disken toppar och linoleumgolv kan i allmänhet tas bort med lite tvål och varmt vatten.

Om ingen av dessa metoder arbete och fläcken är ihållande, eller om det är en gammal färg, Du kanske måste ringa en professionell matta städservice. Du kan också hyra en matta städmaskin som kan ha möjlighet att rengöra djupt och helt ta bort en kaffe fläck. Om fläckar kvar på kläderna, en kemtvätten kanske kan ta bort dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.