Hur ska jag sköta min Hedges?

välskött häckar kan lägga skönhet till utsidan av ett hem. De kan också lägga till privatliv när planteras runt gränserna för en fastighet. För att hålla häckar i gott skick och bevara deras estetik, är det nödvändigt trimma dem på regelbunden basis.

Om dina säkringar är unga är det klokt att lägga kraft på att kontrollera deras tillväxt och behålla dem kompakt. Om du tillåter dem att växa uppåt obehindrat, de lägre grenarna får växa längre ifrån varandra än vad som är önskvärt och fula luckor kan visas nedåt del av din säkringar. Istället trimma häckar med ungefär en tredjedel, efter plantering, och göra samma sak när de har pågått i ett år. På så sätt uppmuntrar du den typ av tät tillväxt de flesta människor finner önskvärt i deras häckar. Efter det andra året av hedge tillväxt, trimma dem i successivt minskande belopp, tills säkringar lika lång och bred som du önskar.

Ogräsrensning är viktigt för att hålla häckar i TIPTOP form. Detta är särskilt viktigt medan de fortfarande är unga och inte så väl etablerade. Ogräs bidrar till att uppmuntra häckar växa och håller dem från att ha viktiga näringsämnen och vatten stulna bort.

Utfodring din säkringar är också viktigt för att hålla dem friska. Applicera kompost varje år eller använda en bra gödningsmedel. Var noga med att läsa instruktionerna på gödselmedel förpackningen noggrant dock att undvika övergödning.

Om du har säkringar som redan är väl etablerade, och du vill ha en formell utseende, hålla jämna steg med dem genom putsning i början av sommaren eller hösten. I vissa fall kanske du upptäcker ett behov av att trimma dem i båda säsongerna. Du kan frestas att hoppa trimma om du är mycket upptagen, men detta kan leda till vilda, övervuxna häckar som är väldigt svåra att tämja.

Om du har informella häckar, du kanske inte att trimma dem så ofta. För att förhindra dem från att bli spretig ut, bör du dock uppmärksam deras utseende, skärning skadad, igen, och form-förstöra grenar som behövs. Det kan också vara till hjälp för att ta bort några av de äldre häck tillväxt varje år för att möjliggöra ny tillväxt, hålla häckar färska. Det här jobbet är bäst hanteras en gång blommande eller fruktbärande är avslutad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.