Hur rengör jag en Air Conditioner?

En ren luftkonditioneringen kan spara pengar. Först kommer din enhet fungerar mer effektivt. För det andra, genom att förhindra dyra reparationer som skulle kunna undvikas. De flesta människor kan rengöra en luftkonditioneringen i cirka fyra timmar eller så. Eftersom rengöring central enhet luftkonditionering kommer att avslöja alla viktiga problem som din luftkonditionering kan gömma sig, bör du överväga att rengöra den innan du verkligen behöver använda den.

Det finns två komponenter i ett centralt luftsystem. När du rensar en luftkonditioneringen bör du börja med utsidan enheten. Detta kallas i kompressorn eller i kylaren och det kan vara fyrkantig eller rund och placerad på en cement platta. Är förångaren inomhusenheten och bör anslutas till kanalen, vanligtvis i närheten av ugnen.

Först, när du rengör en luftkonditioneringen, stänga av strömmen till enheten. Du bör göra detta för att på termostaten inne i huset. Du bör också göra det på rätt låda, oftast i enheten, som sitter på sidan av huset. Kontrollera att det inte finns några högt gräs, gräs eller andra växter som kan växa runt enheten. Tall växer bladverket kan blockera flödet av luften som kan utlösa förödelse med din luftkonditionering och din plånbok. Ta hand hela sommaren för att se till att anläggningen liv noga kontrolleras runt din enhet.

Du är nu redo att rengöra en enhet luftkonditioneringen. Vissa enheter måste smörjas, kolla med din instruktionsbok för din modell behov. Du bör börja med att dammsuga eventuellt löst skräp, med en mjuk borste kvarstad, från utsidan av spolen fenor. Ta bort enhetens ovansida och noggrant upphävas. Var noga med att inte över sträcka några kablar som fortfarande kan anslutas. När du är inne kan du använda en professionell spole renare eller helt enkelt spraya fenorna med en trädgårdsslang inifrån och ut. När du rensar en luftkonditioneringen, rengör alla klumpar av smuts som vänder sig till lera. Rengör botten på enheten och rengör från fläktbladen. Om medan du rengör en luftkonditioneringen bör du se en läcka, ring en professionell. Annars ihop enheten och flytta in.

I nästa steg när du rengör en luftkonditioneringen kan vara omöjligt eller kanske bara mycket svårt. Du måste vakuum botten av förångaren eller inomhusenheten. Om du inte kan få till inomhusenheten, se till att ha det gjort en gång vartannat år eller så av en professionell. Nästa steg är att byta luftfilter, förmodligen ligger i ugnen. Du vill att luft som strömmar in i kanalerna ska vara så rena som möjligt. Filter är oftast en minimal kostnad men för lite mer du kan installera en hög kvalitet filter som kan bidra med allergener inne i huset.

Slutligen, kontrollera kondens röret troligen i närheten av ugnen. Kontrollera att det inte är igensatt. Röret kan vara flexibel och lätt att ta bort och rengöra. Rengör hårt rör med ett blekmedel lösning som består av en del blekmedel och 16 delar vatten och häll i röret. Du kan även bidra till processen med en tråd. Annars kommer den att behöva skära och rewelded. I detta skede bör överlåtas till en professionell.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.