Hur kommer jag igång en inomhus Garden?

för människor som älskar färskvaror men har inget utrymme för en utomhus trädgård, är begreppet ett inomhusträdgård den ideala lösningen. Även i små utrymmen, finns det ofta sätt att ställa in en liten yta att odla några grönsaker. Om du är intresserad av idén med inomhus trädgårdsskötsel, här är några sätt att komma igång.

En av dina första uppgifter är att bedöma det utrymme du har tillgängligt för att placera i trädgården. Container trädgårdsarbete kräver att välja en plats där det finns gott om solljus kommer in i utrymmet. Ett fönster med en extra bred tröskel eller en som är utrustad med en fönsterplats fungerar mycket bra. Men kom ihåg att du även kan använda lång plantageägarna som fäster på fönsterbrädan och lämnar utrymmet under fönstret fria för andra ändamål. Om allt annat misslyckas, kanske du kan ordna ett antal containrar framför ett fönster som får solljus större delen av dagen.

Förmågan att hålla ytan vid en enhetlig temperatur är också nyckeln till framgång för din inomhusodling. Även om detta kan vara ett mindre problem i varmt väder, tänk på att du vill skydda växter från kalldrag på vintern. Det konsekventa temperaturen kommer att göra det möjligt att odla olika grönsaker året runt.

Nästa överväga vilken typ av grönsaker att växa i din inomhusodling. Två faktorer kommer att styra detta urval. Först, du vill välja vegetabiliska växter som frodas inuti. Andra måste krukväxter producera grönsaker som du kan använda. Det är meningslöst att köpa växter paprika när du inte bryr dig för paprika.

Välj rätt jord för din inomhusodling. Du kan också köpa grus, gödselmedel och kompost som andra komponenter i förpackningar. Tanken är att skapa en miljö inom varje behållare som gör det möjligt rotsystem dina växter att utveckla och ständigt förser dem med de näringsämnen de behöver. Plantskolan kan oftast ge dig några bra trädgårdstips om hur du använder leveranser på bästa sätt.

Precis som krukväxter behöver vattnas och uppmärksamhet från tid till annan, så kommer anläggningarna i din inomhusodling. Se till att du vet hur att testa jorden ordentligt och hålla fukthalten på sunda nivåer. För att skydda dina golv, överväga att knyta en skyddande ark som behandlas metall eller klar plast mellan golv och din behållare. Detta kommer att ge extra skydd mot vatten oavsiktligt läcker från krukor eller behållare och förstör finish på trägolv eller orsakar fläckar på linoleum.

Kom

ihåg att du antingen kan odla dina växter från frön eller fylla din inomhusodling med unga plantor köps på en lokal plantskola. Även om växterna är dyrare än fröer, gå med friska unga plantor kommer att ge dig ett försprång och undanröja en av de mer tråkiga åtgärder i samband med inrättandet av trädgården. Det kan också innebära att du kan njuta av din första produkter från trädgården under en kortare tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.