Hur kan jag organisera en bokhylla?

Organisera en bokhylla verkar vara ett enkelt nog uppgift, men de flesta människor inte riktigt ordna sina böcker, de bara lägga dem på hyllan där de passar. Många människor inte tar sig tid att sätta sin bokhylla i logisk ordning. Denna process tar lite tid, särskilt om du har en massa böcker, men det är värt det eftersom du kommer alltid att kunna hitta det du söker.

Innan du börjar med att organisera din bokhylla måste du göra en bedömning av vilka typer av böcker du har. Gör en mental eller fysisk förteckning över de olika genrer eller typer av böcker du har, till exempel, romantik romaner, science fiction böcker, uppslagsverk, och så vidare.

Gå runt huset och titta på varje bokhylla. Gör en uppskattning av hur mycket utrymme varje genre av böcker ska bo. Bestämma var i hemmet du vill ha böcker av vissa typer vara. Du kanske vill att din referens böcker i bokhyllan på kontoret, till exempel, medan populär skönlitteratur och litteratur kunde gå på bokhyllan i arbetsrummet.

Det bästa bokhyllan organisera system är ett som passar dig. Böcker bör där du kommer att använda dem, men du kanske vill sätta din snygga böcker i alla ämnen i bokhyllan som besökare till ditt hem se. När du väl har kommit upp med en grundläggande bokhylla organisera plan, ta alla böcker av en bokhylla och börja organisera dem i kategorier som du kom med, eller åtminstone till de olika rummen där de bor, om du har en bokhylla i mer än ett rum.

Som ni tömma hyllor, flytta böcker som inte hör hemma på denna bokhylla på annat håll. Börja sedan att fylla bokhyllan med böcker du vill ha där. Du kan alphabetize böcker av författare eller titel, eller helt enkelt böcker grupp tillsammans efter ämne eller genre. Även utan att sätta böckerna i alfabetisk ordning, bara att ha ett organiserat system för var saker och ting gå på din bokhylla gör det mycket lättare att hitta böcker när du behöver dem.

Om du verkligen vill få lust kan du ordna dina böcker efter ämne, i bokstavsordning efter författare, sedan titel eller kronologiskt för flera böcker av samma författare, och slutligen göra en lista på datorn av alla de böcker du äger, och om de är i ditt hem. Skriv ut listan och spara den på eller nära en bokhylla så att du alltid att kunna hitta exakt var allt är i ditt hem fullt av böcker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.