Hur kan jag hantera papper röran?

Papper röran kan ta över ditt hem, och innan du vet ordet av har det mer utrymme i huset än vad du gör. I kampen mot röran är det allt om att hantera den innan den kan samlas i första hand. Innan du panik finns det sätt att du kan hantera papper röran och hålla den organiserade för gott.

Första steget för att hantera papper röran är att gå igenom alla papper som du redan har i ditt hem. Kasta ut, riva, eller återvinna det papper som du inte behöver, och att de dokument som du vill spara, kategorisera dem i olika mappar. Exempelvis sätta skatt papper i en mapp och dina räkningar i en annan. Använda ett fåtal utbyggbar fil jackor kommer att fungera bra, särskilt om du har begränsat utrymme.

Ett sätt att stoppa papper röran är att förhindra det från att komma till huset i första hand. Det finns många webbplatser där, gratis eller för en avgift kan du få ditt namn tas bort av listor som skickar skräppost. Med tanke på hur många platser det finns att välja mellan, är det en fråga som du tycker passar dig bäst. Dessutom kan du avbryta dina kataloger dig och stoppa papper räkningar från att komma hem till dig. Allt som krävs är ett besök på företagets hemsida att välja att få papper post så du kan ta emot e-post.

När du hämtar din post, omedelbart sätta skräppost till återvinning. Resten av din post högen kommer att se mindre hotfull att sortera. Gå sedan igenom resten av din post i stället för att på disken att ackumulera för ett par dagar. Inte bara kommer det att bidra till att hålla papper röran kontrollerade, men du kommer lätt att veta var alla dina dokument som krävs är utan att behöva söka för dem.

Ett sätt att du kan hålla din nyligen organiserade papper förvandlas till röran är att gå igenom dem en gång varannan månad. Kasta ut alla kvitton som du inte längre behöver alla kuponger som gått ut eller alla andra dokument som du vet att du kan kasta. Om du går igenom dem ofta, kommer det att rädda dig från att vara överväldigad och hindra skräp från att tappa greppet igen.

När du köper eller registrera ditt namn till något som kräver att du lägger ner din adress, vara medveten om vad du godkänner. I vissa fall är du tillåter detta bolag för att skicka mail till ditt hem än det objekt eller information som du ursprungligen begärde. Läs noggrant över vad ni undertecknar så att du kan undvika oönskade mail dyker upp utanför dörren.

Hantera papper röran är inte bara bättre för att hålla ditt hem organiserade, är det ett bra sätt att bidra till att rädda miljön. Med enkla åtgärder kan förhindra pappersavfall inte ansamlas och kan hålla dig från att bli överväldigad. Ju tidigare du börjar få pappersavfall under kontroll, desto mindre tid det kommer att samlas och vara till besvär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.