Hur kan jag bli av med rostfläckar?

Nästan alla har behandlat rostfläckar på kläder eller klädsel någon gång. Lyckligtvis finns det flera hem rättsmedel som är effektiva i att ta bort fläckar, gör det möjligt att återskapa utseendet på materialet. De flesta av dessa hem rättsmedel för rostfläckar använda husgeråd som finns i de flesta skafferier och förvaringsutrymmen i hemmet.

Ett exempel på ett hem rättsmedel för rostfläckar förutsätter användning av citronsyra. Tänk på att koncentrationen av syran måste vara något hög. Av denna anledning kan du leta efter en renare som innehåller citronsyra som en huvudingrediens. De flesta livsmedelsbutiker och apotek kommer ha minst ett par rengöringsmedel som innehåller denna ingrediens.

För att testa colorfastness på plagget, applicera produkten på en undanskymd plats, till exempel en shirttail. Om citronsyra inte medför att färgen ska blekna, tillämpa en del av produkten till rostfläckar, som gör det möjligt att för ett ögonblick, sedan använda en torr trasa för att klappa området torrt. Upprepa tills fläckarna hävs.

Ett alternativ är att använda vit vinäger. Den sura innehåll ättika kan lyfta rostfläckar relativt lätt. Fukta en bomullstuss med vinäger och badda på rostfläckar. Var noga med att inte gnida ättika i tyget. Som ni sandskädda fläckar, kommer du att märka det rost överföra till bomull. När de flesta av rost är borta, skölj noga. Om du ser några rester av rost, upprepa processen.

Ett annat hem botemedel för behandling av rostfläckar innebär en kombination av vinäger med bakpulver. Detta synsätt är ibland till fördel när fläcken har satt en tid. Applicera rikligt med bakpulver till rost, sedan använda en pipett för att stegvis lägga ättika. Kombinationen börjar skum. Med en ren fuktig trasa, börja försiktigt men bestämt gnida i området tills den rost lyfts.

Cream av vinsten kan också bidra till att undanröja rost från kläder. Blanda produkten med en liten mängd vatten, att skapa en pasta. Applicera pastan rikligt och låt det att för en stund. Använda fuktig disktrasa eller svamp, försiktigt gnida det färgade området, skölj sedan med rent vatten. Fläcken bör hävas efter en eller två applikationer.

Tänk på att rostfläckar inte kommer ut av vissa typer av tyg, i synnerhet de mer delikata fiberblandningar. När du misstänker att detta kan vara fallet är det bättre att ta plagget till en professionell städservice. Försök att ta bort rostfläckar från fina kläderna med hem rättsmedel kan förstöra några chanser du kan ha om att rädda plagget.

Det är viktigt att tvätta och torka tyget efter att ha använt någon typ av vinäger spola för fläckborttagning. Kläder kan tvättas efter behandling med någon av dessa rengöringsmedel. För klädsel, vakuum området där fläcken bosatt, sedan använda en ren torr trasa suga upp kvarvarande fukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.