Hur hindrar jag en skorstensbrand?

En skorstensbrand kan tyckas vara en osannolik händelse, eftersom de flesta skorstenar är välisolerade och verkar mycket bort från resten av huset. I själva verket kan en skorstensbrand fångst ganska enkelt, ofta med liten eller ingen varning, och som värst kan bränna ner ett helt hus. Med bara lite arbete, men en skorstensbrand kan förhindras,

skyddar ditt hus och dess omgivningar.

Det är bra att förstå exakt vad som orsakar en skorstensbrand, så att du kan bättre förstå hur förhindra det. När trä brinner, skapar det rök, som går upp genom skorstenen och lämnar huset till den omgivande luften. Men medan rök gasform, det ofta inte förbli så särskilt länge, som det kyls snabbt och kondenserar på insidan av skorstenen. Eftersom det kondenserar till partiklar i röken obligation tillsammans bildar en flagnande eller gummy ämne på insidan av skorstenen. Det är detta ämne, kreosot, vilket orsakar en skorstensbrand.

Kreosot kan vara ganska brandfarligt, och att det räcker med en enda gnista i fel förutsättningar för att starta en skorstensbrand. Speciellt under hård vind situationer där en updraft bildas, kan gnistor lyftas upp genom skorstenen, och om de tända kreosot kan det vara mycket svårt att släcka den resulterande brand. Det är i linje kreosot nivåer låg att skorstenen bränder undviks, och som tur det är relativt lätt att hålla insidan av din skorsten ren.

olagrad, eller grönt, är trä den huvudsakliga orsaken till kreosot uppbyggd, så Det enklaste sättet att minska chanserna för en skorstensbrand är att använda väl cured trä. Green trä brinner mycket häftigare än lagrat, och som ett resultat röken är mer troligt att kondensera på insidan av skorstenen och orsaka kreosot uppbyggd. Om du köper virke, alltid se till att köpa rutinerade ved, även om grönt trä är lite billigare. Om du skär med egen ved, se till att göra det med gott om tid att låta den ordentligt säsongen innan du behöver använda den.

Skapa den hetaste bränder du är ett annat bra sätt att minska kreosot ackumulerat och därmed möjligheterna till en skorstensbrand. Att bygga stora och långsamma som fångar och långsamt brinnande bränder skapa svalare rök, vilket är mer sannolikt att kondensera. Genom att hålla bränder små och varm, du ökar chanserna att röken kommer att förbli i gasform tills det har lämnat din skorsten.

någon form av kreosot uppbyggd är oundviklig, och det finns två stora saker du kan göra för att ytterligare minska risken för en skorstensbrand. Det första är att aldrig bränna något som lätt kan fatta eld och sedan dras upp i skorstenen på en varm luftström samtidigt i brand. Vävnader och omslagspapper är två bra exempel på farliga objekt att lägga i spisen, eftersom de kan fungera som ett enkelt transportfordon för tränger in i skorstenen. Den andra och kanske viktigaste steget du kan ta är att få din skorsten regelbundet rengöras med en sotare, särskilt före vintern. En professionell sotare kan ta bort nästan alla de kreosot byggs upp i skorstenen och kan ge dig till tips om hur du håller din skorsten ren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.