Hur gör jag trappan Reparation av betong?

Konkreta åtgärder är vanligt förekommande på främre eller bakre verandor, eller i andra delar av hemmet eller gården. Även betong är känd för sin styrka och hållbarhet, kan lida skada på grund av dålig installation, påverkan från tunga föremål, eller ens enkla slitage med tiden. Konkreta åtgärder kan ofta visa tecken på skada i form av sönderfallande kanter eller hörn, liksom sprickor eller tomrum längs ytan på trappan. Lyckligtvis är det möjligt att reparera konkreta åtgärder på egen hand och endast använda grundläggande verktyg och material. Detta projekt kommer i allmänhet inte ta mer än ett par timmar att slutföra, men den reparerade betong skall tillåtas härda i upp till en vecka utan störningar.

För att reparera konkreta steg, börja med att sopa rent där med en kvast för att avslöja omfattningen av skadan. Arbetet kvasten i lös hörn och hål för att ta bort alla stenar och skräp. Att reparera konkreta åtgärder med sprickor eller små blåsor, fylla dessa hål med en latex konkret täta, sedan jämna ut ytan med en murslev. Detta material torkar relativt snabbt och kräver ingen blandning.

Nästa, använd en mejsel och slägga för att skära bort lösa eller skadade sten i sönderfallande kanter eller hörn av stegen. Skapa ett v-format spår i överkanten på varje skadade steg genom att ta bort befintliga betong. Detta ger en solid bas som kan hålla en reparation plåster. Clean detta v-formade spår med hjälp av en hård borste för att den är fri från damm och smuts, tvätta sedan bort med en trädgårdsslang.

Nästa steg som måste vidtas för att reparera konkreta åtgärder innebär att bygga ett formulär för att begränsa och forma den nya betong. Detta kan göras med hjälp 2x4s eller skivor av timmer, som ska placeras tätt mot front och sidor av trappan. Dessa utgör komponenter kan stagas med hjälp av stenar eller andra tunga föremål, och skall spikas eller skruvas fast tätt tillsammans. Många byggvaruhus säljer också justerbar former för att reparera konkreta åtgärder i olika storlekar.

Efter att formen är på plats är det dags att blanda betong. Lägg till konkreta mix till en skottkärra eller hink, lägg sedan försiktigt vatten enligt anvisningar på blandning instruktioner. Blanda betong med en paddel lite eller röra pinne. Innan hälla betong, använd en pensel för att tillämpa en konkret bindemedel för att området med de steg du kommer att vara lapp. Detta hjälper plåstret följa säkrare till trappan.

Häll betong i de former tills den v-formade spår är fylld och den lappat området är i nivå med resten av ytan. Använd en murslev för att ta bort överflödigt material och jämna ut plåstret. Om de intilliggande betongen är texturerat, kan du försöka matcha detta konsistens genom att köra en kvast eller kratta lätt över den nya betong. Täck steg med ett skikt av plast, och säkra plast med tejp. Låt konkreta torka i en hel vecka innan att gå på den, och dimman den med vatten med jämna mellanrum så att det torkar långsamt och jämnt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.