Hur fixar jag en sopor bortskaffande?

Förr eller senare så gott som alla husägare kommer att tvingas att fastställa en sopor bortskaffande. Om bladen inte är brutna, eller om motorn inte är utbrända, är reparation en relativt enkel process.

Innan du försöker en reparation, bör en koppla alltid till förfogande och stänger av dess kraftkälla vid brytaren låda. Även med el off, är det aldrig en bra idé att komma till en sopor bortskaffande med bara händer. Använd alltid tång eller en tång.

Med strömmen, bör det första steget ett ta att fixa en sopor bortskaffande är att trycka den nya knappen SET. Den här knappen kommer antingen svart eller rött, och ligger på sidan eller botten av avfallsbehållaren. Allt som behöver göras är att trycka på den här knappen återställer makt, kör vatten genom deponering, och knäppa enhetens "på" strömbrytare. Många gånger kommer detta förfarande lösa eventuella problem.

Många andra gånger kommer det inte att, och ytterligare åtgärder måste vidtas för att rätta till sopor bortskaffande. Om enheten surrar bara och vägrar att mala, med all sannolikhet sin bladen fastnat med en bit mat. Detta är det vanligaste problemet med en sopor bortskaffande och, återigen, det finns en enkel lösning.

För att fixa en sopor bortskaffande som har fastnat, dra ur kontakten och tryck den elektriska brytaren i läge OFF. Man bör återigen inspektera botten av avfallsbehållaren. I centrum är en liten sockel, och de flesta avyttringar komma med nyckeln som passar i denna öppning. Om nyckeln har försvunnit, en 1/4-tums (1 cm) insexnyckel i allmänhet tillräckligt.

Placera änden av nyckeln i uttaget och flytta den från sida till sida tills den vänder i en komplett, motsols cirkel. På denna punkt ett skall lysa en ficklampa i deponering från toppen, leta reda på material som fastnat bladen och ta bort det med tång eller tång. Återställ makt, köra vatten till enheten, och slå på den. Oftast är detta det snabbaste sättet att fixa en sopor bortskaffande.

Det bör noteras att en del skräp avyttringar inte har den skiftnyckel och vägguttag apparat som manuellt kommer att vända blad och ta bort ett hinder. I detta fall, handtaget av en kvast kan infogas i den övre öppna enheten. Flytta sticka fram och tillbaka för att ta bort någon blockering så att bladen blir fritt i moturs riktning.

Den bästa metoden för att fastställa en sopor bortskaffande är att inte bryta det i första hand. Även om det kan tyckas en naiv råd finns det ingen tvekan om att sopor bortskaffande är den mest missbrukade apparaten finns i genomsnitt hemmet. Den är utformad för att slipa matresterna och transportera den i sjön. Tyvärr, det bara fungerar bra med vissa typer av avfall.

För att undvika behovet av att ersätta eller åtgärda en sopor bortskaffande bör ett försök aldrig att mala stora ben, gropar frö eller fiberavfall sådana som banan skal, selleri, eller cornhusks. Också mycket för många en husägare och rörmokare förtret, bör en vinnlägga sig om att förhindra bitar av gummi, metall, ringar eller mynt från att falla i förfogande. Detta är ett säkert sätt att antingen sylt omhändertagande eller bryta sina blad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.