Hur bygger jag ett Raised Garden?

Människor som har begränsat utrymme att odla blommor och grönsaker ofta bygga en upphöjd trädgård. Raised trädgårdar erbjuder ett antal fördelar, från lättskötta till att vara mer tillgänglig för människor med begränsad rörlighet. Om en traditionell trädgård är inte möjligt av någon anledning, här är hur du kan skapa och njuta av din egen upphöjda rabatten trädgård hemma.

Din första uppgift är att välja en plats för trädgården. Tänk på att eftersom det inte gräva eller bruka inblandade, kan du välja enkelt en plats och ett hörn av en uteplats eller en del av gården som inte används ofta. Se bara till att platsen är plant får mycket solljus och kan lätt nås med någon medlem i hushållet som kommer att involveras i vården av den upphöjda trädgården sängen.

Med din valda platsen kan du börja bygga en upphöjd trädgård genom att välja vilka material kommer att fungera som stödmur för trädgården. Urvalet begränsas endast av din fantasi. Du kan välja att gå med staplade tegel eller block, en gammal traktor däck eller till och med delar av balkar du rädda från en byggplats. Tanken är att bygga en inhägnad som ska hålla innehållet i din trädgård medan det fortfarande är rätt höjd för dig att arbeta i trädgården i relativ komfort.

När din låda är inställd på plats kan du börja att bygga en upphöjd trädgård med lätthet. För det första lagret i sängen, använd bärgades material som kartong. Se till att lagret är mer eller mindre platt. Du kan också använda kompost som gräsklipp eller matrester som du har sparat i en komposthög. Oroa dig inte gräva upp gräs i kammaren om du bygger i trädgården på gräsmattan. Det första lagret kommer att effektivt döda gräset och lämnar markytan fri från allt som skulle hota dina växter.

I nästa steg kommer du att följa för att bygga en höja trädgård är att fukta den första nivån ordentligt. Detta kommer att bidra påskynda nedbrytningen av bottenlagret material, och ge näring för dina växter som trädgården växer. Täck fuktad skikt med jord från en plantskola eller som du fått från någon annan källa. Gör det till en punkt att fukta jorden också.

För din sista steget i processen att bygga en upphöjd trädgård, frö eller unga plantor trädgård du fått från plantskolan. Detta kan göras genom att bara använda fingrarna för att gräva ut ett litet hål. Placera fröet i hålet och sedan täcka det lätt med den omgivande jorden. Med unga plantor, se till att hålet är tillräckligt djupt för att rymma rötter.

När du bygga en upphöjd trädgård, det roliga är att ta hand om växterna varje dag. Hellre än att behöva gå ner på händer och knän är det oftast möjligt att placera en stol bredvid kammaren och arbeta i trädgården i relativ komfort. Detta är en anledning till att en upphöjd köksträdgård är idealisk för trädgårdsmästare med artrit eller annan sjukdom som begränsar deras rörlighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.