Hur börjar jag en Rooftop Garden?

Människor som bor i tätorter kan odla sin egen trädgård genom att plantera blommor och växter på toppen av deras tak. Utveckla en takträdgård är ett utmärkt sätt att stadsborna kan gynna miljön och skapa en lugn plats vid samma tidpunkt. Om en person vill göra en takterrassen, som han eller hon kan dekorera taket med krukväxterna eller blommor. En urban Dweller kan också utforma en genomarbetad takterrassen, med hjälp av jord sprids ovanpå ett vattentätt skikt. Om trädgårdsmästaren inte är ägare av byggnaden, bör han eller hon begära tillstånd från byggnadens ägare innan man börjar på detta projekt.

Innan du bestämmer att utforma en takträdgård, skulle-vara trädgårdsmästare måste avgöra om det är tillräckligt säkert för att plantera vegetation på taket. Trädgården på taket behöver platt tak att utvecklas. Tak som lutar är inte idealiska inställningar för en trädgård. Consulting en arkitekt eller ingenjör kan hjälpa en person att avgöra om taket är stark nog att klara vikten av växter och dekorationer som kommer att användas.

Andra punkter som behövs för att göra en lyckad trädgård ovanpå taket . Till exempel trädgården på taket kräver ett isoleringsskikt och en vattentät barriär som marken kan vila. Trädgårdar på taket kräver också en grundläggande barriär som hindrar växternas rötter tränger det vattentäta lagret. Dessutom måste trädgården innehålla ett lager av lera, grus eller plast som gör avledning av vatten. Ett filter avsnitt är också nödvändigt så vattnet kan tränger igenom det utan risk för erosion.

Efter att ha placerat stiftelsen lager, kan trädgårdsmästaren välja lämpliga växter för takträdgård. Han eller hon ska välja växter som tål kyla, värme, vind och regn eftersom de kommer att utsättas för elementen på en daglig basis. Växter inhemska på området är ett förnuftigt val för dem som vill odla växter som kommer att frodas i en takterrass miljö.

Beroende på mängden av vikt att ett visst tak kan stödja, kan den urbana trädgårdsmästare ordna en olika dekorationer att komplettera trädgården. Spaljéer, lusthus, statyer och andra prydnadsföremål är bara ett urval av de objekt som kan användas för att dekorera det. Mer avancerade trädgården på taket kan även inbegripa stora träd och buskage.

Människor bygga trädgården på taket av olika skäl. Trots sin uppenbara estetiska fördelar, kan en takträdgård lägre temperaturer. Under de varma sommardagarna, använder klustret av växter evapotranspiration att överföra värme och fukt från marken i fuktighet. Detta i sin tur gör luften svalare.

trädgården på taket fungerar även som isolering under vintern, skydda byggnader från värmeförluster. Detta särskilt gynna sparar folk pengar på sina uppvärmningskostnader under den kalla vintermånaderna. När det regnar, trädgården på taket samla upp vattnet som faller. Det samlar också blad och sediment, rening av vattnet innan det går in i stadens avloppssystem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.