Hur I Grow en Key Lime Tree?

En viktig lind som ger frukt är en eftertraktad besittning, så trots sin kärlek till varma trakter, människor vill odla den utanför sin naturliga miljö. Key lime är gulare än den vanligare Persiska lime och människor pris frukten inte bara för att göra Key Lime Pie, mousse, coulis, glass, sorbet, pudding, yoghurt, kakor, tårtor och andra desserter, men även som en komplimang till skaldjur som lax, svärdfisk, randig bas, räkor, hummer och red snapper. Det används också i martinis, mojitos, ingefära kopp och Ke Ke Beach Key Lime Cream Liqueur, varifrån dess smeknamn, Bartender's Lime.

Nyckeln kalk i Rutaceae familjen och kallas Citrus aurantifolia, vilket innebär gyllene frisésallat citrus. Frukten är 1 till 2 inches (2,5 till 5 cm) i diameter och har en unik smak mellan lindarna. I USA är det ett nära samband med Florida Keys, därav dess populära namn, men det är också känt som Tahitian lime eller Västindiska kalk-mexikansk kalk är faktiskt en annan art.

Key Lime är naturlig för Sydostasien. Det reste tydligen därifrån till Nordafrika, vidare till de europeiska länderna vid Medelhavet, och blev väckt av spanska upptäcktsresande till Karibien, inklusive Västindien och nycklarna till Florida. Senare spred sig till Mexiko, norra Florida och Kalifornien. Idag nyckel limefrukter som säljs som livsmedel odlas i Texas, Kalifornien, Mexiko och Centralamerika.

Det finns flera sätt att odla en nyckel lind, delvis beroende på var du bor. Om du bor i USDA zon 10 eller högre, kan du växa definitivt växa en nyckel lind utomhus, men experter varierar rekommendera det som en utomhus-anläggning för Zon 9: vissa gör och andra inte. Norr om Zon 9 eller 10, container plantering rekommenderas. När det är varmt nog, kan du flytta nyckeln linden utanför om du vill. Alternativt kan du hålla din Key lime träd inomhus året runt. Dwarf Key Lime träd finns, vilket kan göra att flytta behållaren runt lättare.

Förslag till behållare plantering omfatta foder botten av behållaren med stenar eller skärvor keramik och använda jord som dränerar bra. Experter varnar för att om stammen ligger under jord linjen kan det ruttna. Key lime träd föredrar fuktig jord och imma. De föredrar en sydlig exponering, och kan behöva extra ljus om de inte kan placeras i full sönDen bästa temperaturen för en nyckel lind är 70oF (21oC) under dagen och 54oF (12. 2oC) på natten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.