Är tjock matta Padding värt det?

Du kan föreställa sig att tjock matta stoppning skulle ge dig känslan av att gå på moln och inte en betongplatta, men du kan vara fel. Olika typer av mattor kräver olika kuddar av olika tjocklek eller densitet, så följer en tillverkarens rekommendationer vid val av matta stoppning. Tjock matta stoppning är i allmänhet inte bara inte värt det, men kan leda till knäckning, slitna eller dela mattan tidigare än du tror.

Även matta stoppning är ansvarig för en mycket mer än komfort, en vanlig människa gå över deras vardagsrum kan tänka sig att tjockare är bättre. Mer stoppning, trots allt, bör resultera i bättre isolering, mjukare effekt, och starkare mattan. Du bör inte snåla på dämpning, eftersom det till stor del avgör livslängden på din matta, men inte heller ska du alltid gå för den tjockaste alternativet.

tjock matta stoppning inte är värt det om din val av matta var tänkt att gå på toppen av en kudde av medium tjocklek. Låt inte en matta säljare pressa dig till att välja den tjockaste dynan. Detta bolag kan vara intresserade av din plånbok istället för din komfort.

Till exempel har många allmänt loopas mattor, såsom Berber, inte kommer att reagera bra med mjuka matta stoppning. Det kan bära ojämnt, upplösas eller faller isär i sömmarna. Likaså bör delar av ditt hem som får konstant gångtrafik, såsom trappor, korridorer, kontor, eller entréer, får inte tjock matta stoppning. Något runt 1 /4 "(0,6 cm) eller 3 /8" (1 cm) tjocka kommer att svara bättre.

Om du har valt en klippa lugg eller klippa och slinga matta, investera i lite tjockare matta stoppning kommer att vara värt pengarna. Detta stoppning isolerar golvet mot kyla och buller, samt tar upp de konsekvenser som annars skulle gå till mattan. Ett annat alternativ är att använda en annan typ av stoppning, snarare än en tjockare en. Fiber dynor, kuddar gummi och skum har alla sina egna kostnader och fördelar.

tjock matta stoppning skulle också vara värt det under lågt trafikområden. Ett rum, garderob, sällskapsspel, eller hemmabio skulle känna sig lyxig med detta tillägg. Så länge stoppning inte komprimera för mycket över tid, måste stöd av mattan försvaga inte, och dina fötter kommer att gynnas. Rekommenderar emellertid experter som överstiger aldrig en tjocklek på 7 /16 "(1,1 cm).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.