Vilka växter är bra för våtmarker?

Vått och fuktig marken är oftast på grund av dränering frågor och dessa typer av områden kan visa sig vara utmanande när landskapsskötsel och trädgårdsskötsel. Att försöka rätta till dränering problemet kan vara nödvändig om den påverkar närliggande strukturer, men ibland finns det ingenting som kan göras förutom att klä området med växter. Hitta perenna växter och blommor som fungerar bra i ditt hem vinodlingszon kan vara utmanande nog utan att lägga alltför fuktig jord till mixen, men följande är några växter som fungerar bra i våta områden, som ges av deras kommersiella snarare än vetenskapliga namn.

Irises göra ganska bra i våtutrymmen och i själva verket kan faktiskt vara nersänkt i krukor i dammar och funktioner vatten. Titta efter den blå flaggan, japanska, sibirisk och gula flaggan iris. Iris växa längre än många blommor och blommar från tidig vår till sommar i en mängd olika färger. Vissa hibiskus och växter lilja tål också fuktig jord och blommar fint vid olika tider på året.

Många ormbunkar verkar gilla våtmarker, tillsammans med skugga. Håll utkik efter Royal Fern eller Lady Fern på din lokala plantskola. Ormbunkar har fina "luftig" ser blad och varierar i olika nyanser av grönt, de flesta är mörkare grön. Dessa vatten vänliga växter lägga till en touch av lushness till en trädgård. Medan de flesta ormbunkar tolerera blöt jord, se till att du köper en sort som kommer som ett fåtal föredrar bara fuktig till måttligt avrunna jord.

För soligt men våta områden, bör någon av följande växter och blommor göra fint-nyförvärv, Bee Balm, hästsvans och Marsh Marigold. För partiell sol, förgätmigej obemedlade, Jack-in-the-predikstolar, och River Havre är lämpliga. För de svåra skuggiga områden, prova Jewel Weed eller Sweet Woodruff utöver ormbunkar.

Vid plantering i fuktiga områden längs bäckar eller floder, bör endast plantor som är inhemska på området skall användas snarare än att införa växter eller blommor som inte är inhemska. Men när plantera en trädgård i ett våtrum från rinnande vatten är det lämpligt att experimentera med olika växter. Det bästa du kan göra när du väljer växter och blommor för våtutrymmen och fuktig eller blöt mark är att rådfråga en plantskola eller trädgårdsodlare om önskad odlingsförhållanden av särskilda växter och vilka som kommer att fungera bra för den avsedda området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.