Vilka är de bästa Low-Light växter?

växterna inte kan växa utan ljus och solljus är det en sak som trädgårdsmästare inte kan ge. Trädgårdsmästare kan förbättra och gödsla marken, och de kan vatten i trädgården, men de kan inte tillverka solljus. Lyckligtvis finns det svagt ljus växter som växer bra i skuggiga områden, så länge deras andra behov är uppfyllda.

Konsten att växa svagt ljus växter är att välja växter som frodas i den tillgängliga miljön och som också kommer att se bra ut. Ogräs kommer att växa nästan överallt, även i djup skugga, men vem vill ha en trädgård fylld med ogräs? Tänk på höjd och spridning av anläggningen och dess blad färg när de väljer svagt ljus anläggningar. Här är några av de bästa:

Carpet Bugle (Ajuga) är bland de härdigaste svagt ljus växter, med tät vegetation som växer ungefär sex inches (15 cm) hög. Det är en mycket tuff växt som kan växa bra även i djup skugga. Den blommar i slutet av våren. Bladen av arterna är gröna, men det finns sorter med brons, lila, och till och med brokiga blad.

daggkåpa (Alchemilla Mollis) har ljusgrön, nästan chartreuse blad formade som fans. Den blommar på sommaren, men bladen ser underbart hela säsongen. Denna skugga plantan växer omkring 16 inches (40 cm) lång och föredrar fuktig jord.

Sweet Woodruff (asperula odorata) är en av de svagt ljus växter som tål sura jordar, så det kan odlas under tallar. Den växer ungefär sex inches (15 cm) hög. Bladen ser ut som små gröna parasoller och är attraktiva på hela säsongen. Denna skugga Anläggningen har doftande vita blommor på våren.

Astilbe kallas ibland Spirea, men det bör inte förväxlas med busken Spirea, eftersom denna skugga växt bara växer till 28 inches (71 cm), och många sorter är kortare. Den har vackra ormbunke-liknande blad och plymer blommor i olika färger i midsommar. Denna växt växer bra i ljus skugga och behöver rik, fuktig jord.

Bleeding Heart (Dicentra Spectablis) blommar på våren, och de hängande blommorna är hjärtformade. Arten har rosa blommor, men det finns en sort med vita blommor. Detta är en av de högre svagt ljus växter, växer 28 inches tall (71 cm), men det går vilande under sommaren värme.

Coral Bells (Heuchera) har många sorter, så att bladen färg kan variera från chartreuse till purpurrött till nästan svart. Färgen är oftast mera omfattande i ljus nyans. Denna skugga anläggning blommor på försommaren och föredrar en fuktig plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.