Vad kan jag göra om en gul gräsmatta?

Även en gul gräsmatta kan vara fula, men det behöver inte vara ett problem. Som ofta är fallet, gula fläckar på gården kan oftast lösas. Det finns flera skäl till en gul gräsmatta. Precisera orsaken snabbt kan minska, eliminera även svårigheter med gula gräsmatta gräs.

Säsongens temperaturer ofta kan utlösa gulfärgning eller missfärgning av gräs, eftersom det förbereder sig för dvala. Därför hjälper det att bekanta sig med den typ av gräsmatta gräs du har. Det gör det lättare att avgöra om och när gräset skall gå över dvala period. Generellt varma årstiden gräs blir vilande på senhösten eller vintern. Cool-säsong gräsmattor kan dock börja avta i sommar. För att minimera missfärga samband med dvala, overseed med en annan grästyp.

Ofta, är marken ansvarar för en gul gräsmatta. Dålig jord bidrar till en mängd olika problem, bland annat brist på näringsämnen. Det kan också göra gräs mer mottagliga för skadegörare och sjukdomar. Om ändring av jord med kompost som kan lindra många av markens problem, från dålig dränering av olämpliga pH-nivåer.

Förutom jord ändringsförslag får gödsel vara nödvändig för att reparera en gul gräsmatta. Den vanligaste faktorn i samband med gula fläckar i gräsmattan är en brist på näringsämnen, som kväve. Ytterligare kväve, tillämpas korrekt, kan Ofta återställa en gul gräsmatta naturliga gröna färg. Järnbrist kan också bidra till en gul gräsmatta. Detta kan enkelt åtgärdas genom att lägga till järntillskott till gräsmattan.

Gult gräs kan ibland vara ett resultat av skadedjur eller sjukdomar. Skadeinsekter, såsom infestationer grub mask, kan spela en roll i gulfärgning av gräs eller bildning av bruna fläckar på gräsytor. Sjukdomar, som gul lapp, kan vara till skada för gräsmattor. Det bästa försvaret för att lösa dessa frågor är förebyggande. I vissa situationer kan dock en gul gräsmatta kräver omläggning eller resodding att åtgärda problemet.

Andra faktorer som kan leda till en gul gräsmatta kan innehålla alltför sällskapsdjur urin, framför allt från hundar. Spolning med vatten kan ibland hjälpa. Gula fläckar i gräsmattan vara en följd av oavsiktliga utsläpp också, till exempel med kemikalier eller bensin. Tyvärr finns det mycket som kan göras i dessa fall än omedelbar översvämningar i det drabbade området med diskmedel och vatten. Reckless gräsmattan och sjukvård, såsom slåtter för nära, kan leda till gula gräs. Detta kan åtgärdas genom att öva korrekt riktlinjer gräsmattan vård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.