Vad kan jag göra med regnvatten?

gånger tidigare gett många människor regelbunden användning av regnvatten. Grunderna i detta synsätt kallas för positionering ett fat att fånga regnvatten som rann ner från taket mot marken. Under senare år har människor som vill ta mer ansvar med jordens resurser återupplivat denna gång gemensam praxis, och satte tillgängliga regnvatten till god användning.

En grundläggande system för att fånga regnvattnet innebär inget annat än att ha en ränna systemet runt kanterna av ditt tak. Vattnet fångas i rännstenen och dirigerat nedåt med hjälp av ett stuprör. Genom att placera ett fat eller cistern under den öppna änden av röret, kan du ta regnvatten varje gång det regnar. Denna enkla metod fungerar mycket bra för människor som äger sina egna hus och egendom.

Men du kan samla fortfarande regnvatten om du bor i en lägenhet. Genom att placera en hink eller annan typ av regnvatten catcher så den kan fånga regn som det löper från taket på byggnaden, är det möjligt att samla upp vattnet och utnyttjas resurs för många av de ansökningar som en husägare. Eftersom resursen är gratis, du kan även konstatera att det bidrar till att sänka dina levnadskostnader, om vattnet inte ingår i din månadshyra.

Det finns flera sätt att använda sig av regnvatten. En av de vanligaste är att använda de insamlade regn i din trädgårdsskötsel ansträngningar. Regnvatten är idealiskt för att vattna krukväxter eller rabatter runt gården. Du kan också använda sig av uppsamlat regnvatten att vattna din köksträdgård. Genom att köra en enkel slang från fat eller cistern till trädgården området kan du ge enkelt dina grönsaker med precis rätt mängd fukt för att främja en stadig tillväxt.

Du kan också använda regnvatten för andra uppgifter runt huset. Regnvatten fungerar mycket bra för projekt som att tvätta bilen eller ens tvätta ner utsidan av hemmet. Vattnet är också praktiskt för att tvätta fönster, skura utomhus gångbanor, och golvet i uteplatsen eller däck. För hushåll där dessa typer av projekt äger rum flera gånger i månaden, kommer du snart se ett betydande besparingar på din månatliga vattenräkning.

Det är även möjligt att använda regnvatten att dricka. Det är dock viktigt att komma ihåg att innan du dricker det samlas vatten, måste du filtrera och rena vätskan. Beroende på var du bor, kan vattnet innehålla en rad föroreningar som allvarligt skulle påverka kvaliteten på din hälsa. Den jordbruksrelaterade departementet din lokala länsstyrelsen kan ge information om hur man filtrerar vattnet och gör det säkert för livsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.