Vad kan jag göra åt rökskador?

rökskador är ett frustrerande problem som uppstår efter en brand i ditt hem. Egenskaperna hos rökskador är sot och blåsor på väggarna och en rökig lukt i hela hemmet. Det finns flera företag där ute som tar hand om städning och lukt bort för dig, men de kan bli dyrt om du inte har villaägare eller hyresgäster försäkring. Om detta är fallet för dig, finns det flera saker du kan göra för att städa upp efter en brand.

Vid brand absorberar drywall röken, som orsakar en rökig doft att stanna kvar långt efter branden har släckts. För att ta bort lukt kommer drywall behöver ersättas. Medan drywall är nere är det tillrådligt att ersätta den isolering, eftersom det sannolikt kommer att ha absorberat rök också. Andra delar av hemmet såsom takplattor, bjälkar och sparrar kan också behöva bytas på grund av rökskador.

Sot på väggar som är målade med en halvblank eller högblank färg är lätt bort . Sot kan tas bort från en vägg som var målad med platt färg, men det kommer att kräva mycket mer ansträngning. För att ta bort sot måste du köpa en trinatriumfosfat eller TSP, renare som finns på din lokala hem förbättring butik. Blanda en lösning av 1 msk TSP (14,8 ml) renare till 1 gallon (3,8 liter) varmt vatten. Skrubba väggarna med lösningen och se till att använda handskar och skyddsglasögon.

Bubblor och /eller blåsor i färgen är en annan egenskap hos rök skador som orsakas av extrem värme. Detta kan repareras genom att skrapa bort bubblorna eller blåsor med en spackel och slipa ner den tills den är slät. Använd spackle att fylla i några bucklor eller hål och låt ytan torka. Slipa spackled området och använda röra upp färg där det behövs.

Frisk luft är nyckeln till att ta bort lukt som orsakas av rökskador, så lämna fönster öppna när det är möjligt. Rengör alla möbler med bakpulver och vatten för att ta bort rök lukt att de absorberas. Om möbeln omfattar är löstagbara, tvätta dem i varmt vatten med bakpulver. Aktivt kol fungerar bra att ta bort lukten av rök från luften. Placera träkol i skålar och placera dem strategiskt i hela huset.

Beroende på storleken på branden och omfattningen av rökskador, kan professionell hjälp behövas. Starka dofter av rök som inte är avtagbara med standard och de kan kräva användning av ozon neutraliseraren eller VaporTek utrustning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.