Vad är vissa typer av matplats Set?

En matplats som är ett litet bord och en uppsättning matchande stolar som allmänt används i ett litet utrymme eller alkov. Ursprunget till uttrycket är amerikanska, ca 1925-1930, genom att kombinera orden äta och suffixet -ette , vilket tyder på liten i storlek. Matplats uppsättningar var särskilt populär på 1950-talet och 1960-talen. Stolsben och kanter bord var ofta tillverkade av krom. Stolen platser i en matplats som ofta ingår i konstruktioner vinyl print och bordsskivor var gjorda av Formica ®, ett märke av laminat.

Formica ® var väldigt trendigt, som används både kök och badrum motverka toppar, liksom för bordsskivor. Möblerna stil under denna period är ofta kallas Scandinavian Contemporary eller danska Modern. Förutom att användningen av krom, som ingår många matplats fasta situationer naturligt trä.

Stilen var utilitaristiska och glatt, använda enkla mönster, raka linjer, och lite utsmyckning. Stilen visade varaktig och många bitar retro finns fortfarande i gott skick. Influenser av denna stil är fortfarande viktig i dagens moderna möbler val. Dessa bitar är nu prisade återigen som retro möbler.

Möbler från tidigare årtionden, som under depressionen var inte byggd för komfort. När matplats uppsättning och andra liknande möbler verkade, var tröst "i" och nästan alla områden var klädd. Ofta stolen ryggar var rundad och själva tabellen var vanligen runda eller ovala. Ett ungefärligt försäljningspris för en krom matplats som år 1961 skulle vara runt $ 40 (US dollar USD). En ny uppsättning med denna retro-look skulle förmodligen kosta tio eller fler gånger så mycket för närvarande. Original versioner finns också tillgängliga på nätet och i antika möbler butiker.

Andra möbler under eran av den matplats som också enkel i design. En typisk skåpet skulle vara fält som i form och innehåller två enkla panel dörrar med lådor nedan. Även hårdvaran var rena och enkla, ofta en halv-sfär form av metall. Andra trendiga poster av ERA ingår njurformade glas kaffe eller tabeller cocktail.

Tulip stolar var också populära. Designad 1956 av Eero Saarinen, hade som ordförande en underdelen, klädd sits och inga armstöd. De Arco ® lampa, nu anses som en klassiker i modern lampor ritades 1962. Det är ett modernt, metall golvlampa med en välvd utseende, utformade för att ge storbildsprojektor utan tak suspension.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.