Vad är tvåglasfönster?

tvåglasfönster är gjorda av två glasskivor som är åtskilda av ett lager av luft eller gas och sedan förseglas. De är utformade för att ge en bättre barriär mot utomhustemperaturen än enkelt spröjsade fönstren eftersom de två skikten av glas och den buffert lagret fungerar som isolatorer. Det glas som används har en speciellt belagda yta som nytt utstrålar värme i kalla månaderna och hindrar värmen från att komma in vid varm väderlek. Ursprungligen skapats för extrema klimat, är tvåglasfönster nu ofta används i nästan alla orter, både för nybyggnad och som ersättning fönster.

Många typer av glas kan användas för att skapa tvåglasfönster, från vanliga till dekorativa, men det vanligaste valet är högpresterande Låg Emissivitet glas. Lågemissionsglas innehåller en nästan osynlig metallager i glasrutan, tillsammans med en speciell beläggning som kan väljas i olika glasyrer för att rymma en rad olika klimat. High-Solar-Gain glas är att föredra för områden med svala somrar och mycket kalla vintrar eftersom det minskar värmeförluster och ökar värme eller sol vinning. Medel-Solar-Gain glas släpper in en mindre mängd värme utan att förlora någon ljus och väljs ofta i områden med milda somrar och vintrar. Låg-Solar-gain glas ger högsta skydd mot UV-strålar och är utvalda i områden med mycket varma somrar och milda till måttliga vintrar.

dubbelfönster med en inert gas-oftast argon-mellan dem anses en bättre isolator än de med bara ett förseglat ficka av luft. Gaser som argon tillåta mindre värme att fly och mindre kyla att komma in eftersom de har en högre densitet, och således erbjuder en bättre buffert än luft. Dubbla fönster skapas i fabriker är förseglade lufttäta att ytterligare öka isolering och för att eliminera risken för kondens mellan glasen.

Det finns många fördelar för tvåglasfönster, och deras närvaro eller Dessutom anses allmänt att öka värdet på ett hem. Den viktigaste fördelen är deras förmåga att spara energi och minska kostsamma energiräkningar, eftersom de håller hus varmare på vintern och svalare på sommaren. De är också relativt lågt underhåll, erbjuda bättre isolering mot buller och ger ett mått på ökad säkerhet, eftersom varje lager av glas är en annan barriär mot inkräktare. Windows med hög UV-färg också skydda människor och förhindra möbler, golv, mattor och fotografier bleknar och solskador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.