Vad är rammade jorden Bygg?

rammade jorden konstruktion avser hjälp av de verkliga jord som byggnadsmaterial. Det innebär ofta en särskild blandning av jord och lera, med tillsats av andra material som komprimeras och tillåtas härda i form av väggar. Även om mycket mer energieffektiva att ett trä-ramad hem, gjorde en av rammade jorden kommer sannolikt att kosta mer i början, särskilt i västra nationer, på grund av de arbetskraft. Denna typ av konstruktion är bäst lämpad för torra klimat som öken sydvästra USA, även om den kan användas i andra, Rainier klimat också.

Användning av rammades jord som konstruktionsmaterial går tillbaka till forntida civilisationer. Den användes först i ökenområden där träd och därför virke var en bristvara, och handeln var begränsad. Trots sitt gamla ursprung, rammade jorden har vunnit i popularitet de senaste åren som människor försöker använda material från hållbara källor, och de som har en minimal negativ inverkan på lokala miljöer. Inte bara är jorden en riklig och hållbar resurs, men den har potential att kraftigt minska energiförbrukningen i byggnader som är byggda från den.

Den största nackdelen med denna typ av konstruktion är att den är mycket arbetskraftsintensiv. Oftast bildar väggar av rammade jorden innebär fylla trä formulär med jord, packning ner till ungefär hälften av sin ursprungliga höjd, lägga till mer mark, packning ner det här etc. sker till önskad vägghöjd har uppnåtts. De exakta material som används är inte bara matjord från byggarbetsplatsen heller, men måste innehålla rätt proportioner av lera, fukt, grus och sand för att uppnå optimala resultat.

Denna blandning har ofta en stabilisator läggas till den, vilket kan vara en av flera material, inklusive vanlig betong. Vissa föredrar att undvika användning av betong, men eftersom den framställning innebär utsläpp av föroreningar i luften. När blandningen har packats tillräckligt, är trä blanketter bort och materialet får torka i solen under en period av dagar. Utsatt ytterväggar ofta tillslutet för att förhindra skador från vatten rinner genom materialet, eftersom det är så porös.

En av de bästa funktionerna av färdiga rammades jordens uppbyggnad är en egenskap som kallas dess termiska massan. Enkelt uttryckt rammade jorden är långsamt värmas upp under dagen, men behåller sin värme en stund på natten. Detta gör det ett idealiskt byggmaterial för öken klimat. Det är också mycket lång livslängd, vilket framgår av rammade jorden byggnader som är hundratals eller tusentals år, men är kvar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.