Vad är några naturliga herbicider?

Det finns ett antal naturliga bekämpningsmedel tillgång till trädgårdsmästare för insektsbekämpning, men relativt få naturliga ogräsmedel för bekämpning av ogräs eller andra invasiva växter. Vad naturliga ogräsmedel inte finns kan göra mer skada än nytta om det tillämpas under fel förhållanden. Men det finns växter som fungerar som naturliga ogräsmedel, såsom svart valnöt, solrosor, Sagebrush och fläckig KLINT. Dessa växter utsöndrar kemikalier som kan ta död på en annan anläggning arter som växer i närheten. Processen för vissa växter fungerar som naturliga växtgifter kallas allelopati .

Forskare är väldigt intresserade av allelopathic kvaliteter av växter, eftersom de kemikalier som ansvarar för fysisk ogräsmedel kan ofta vara isolerade och förfinas för kommersiellt bruk. Till exempel har forskarna kunna ta fram en herbicidal kemikalie som heter catechin från rötterna av fläckig KLINT, ett vilt växande ogräs som finns i västra USA. Denna kemikalie kan syntetiseras i större skala och tillämpas på ett antal andra invasiva växter. Många naturliga herbicider är selektiva, vilket innebär att deras kemikalier bara döda vissa växter, inte allt de touch.

En annan populär art av naturliga ogräsmedel är den svarta valnötsträdet. De oljor som utvinns ur bladen från svart valnötsträd ofta används i kommersiellt producerade naturliga ogräsmedel. Extrakt av kemikalier som finns i solrosor kan också användas som naturliga ogräsmedel för trädgårdsmästare som arbetar ekologiskt.

Andra naturliga herbicider används främst för att kontrollera ogräs ökade kommersiella gräs, såsom golfbanor och installeras gräsmattor. Dessa naturliga herbicider anses före framväxande, vilket innebär att de förstör andra växter på groning skede, innan anläggningen kan etablera rötter. En sådan naturlig herbicid är majsglutenmjöl. Majsglutenmjöl utvecklades ursprungligen som ett medium för odling av svamp, men forskare har upptäckt att det också hämmar groning av andra växter, särskilt ogräs och gräs. Majsglutenmjöl vanligen tillämpas på gräsmattor under grobarhet fasen veckor före den första grässtrå eller ogräs stamceller visas.

Forskning för att upptäcka mer naturlig ogräsmedel pågår. Vissa jordbruk experter har observerats allelopathic företeelser i gemensamma grödor såsom vinter råg och vete halm. Råg växter har varit kända för att påverka tillväxten av vissa grönsaker, till exempel. Vissa forskare tror att en cover gröda av råg, eller åtminstone en som omfattar marktäckning som innehåller råg, skulle kunna fungera som en naturlig herbicid mellan soja. Spannmålsbaserade naturlig ogräsmedel kan ändras för att döda invasiva växter samtidigt skonar viktiga grödor.

Naturligt ogräsmedel kanske låter mer tilltalande än deras kemiska motsvarigheter, men de är fortfarande giftiga ämnen som kan påverka människor och boskap. Tillämpningen av naturliga herbicider kan begära att samma säkerhetsåtgärder som tillämpar kommersiella ogräsmedel, så aldrig blanda ihop termen "ekologisk" med "icke-toxisk".


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.