Vad är några enkla trädgårdsväxter?

Ett av de bästa sätten att göra trädgårdsarbete är lättare att planera för framtiden. Även om detta inkluderar konstruktion och iordningställande ingår också välja lite underhåll trädgårdsväxter. Detta anses vara ett viktigt inslag i framgångsrika trädgårdsarbete. När du väljer växter, leta efter inhemska sorter och placera dem med dem som har liknande behov. Överväg också att deras tillväxt egenskaper och totalhöjd.

Några av de bästa trädgårdsväxter är de som klarar torka. Inte bara är dessa väl anpassade till områden med lite regn, är de också toleranta mot mindre försummelse, eftersom de kräver lite underhåll. Dessutom kompakta trädgårdsväxter är bra val, eftersom de inte kräver satsar. Det kan även vara klokt att hålla sig borta från alltför aggressiv växter. Dessa är kända för att ta över trädgården områden.

Några goda lättskötta perenner, också kända för att torka toleranta egenskaper, omfattar sedum, Ögonblomssläktet, svartögda Susan, liatris, rudbeckia och filt blomma. Sedum är välkänt för sina enkla vård och attraktiva flowerheads. DAISY-liknande blomningar av Ögonblomssläktet är inte bara fantastiska, men de trädgårdsväxter är också toleranta mot många villkor. En gammal-favorit, svartögda Susan gör ett bra komplement till nästan alla landskap. Detta lättskött växt trivs i torra soliga områden.

Ett annat bra val är liatris, eller strålande stjärna. Enkelt sjunka deras lökar ett par inches i marken och dessa trädgårdsväxter göra resten, givande trädgårdsmästaren med spikar luddiga ser lila eller vita blommor. Ses ofta växer i ängar, lila rudbeckia och filt blomma är också exceptionellt växter som är lätta att sköta. Båda är attraktiva, lite underhåll och som klarar torka.

Blad trädgårdsväxter kan också göra bra val för lättskött trädgård. Hosta, till exempel, anses vara en populär landskapsarkitektur anläggning. Medan många sorter göra bra val för skugga kommer Hosta trivs också i solen och tolerera ett brett spektrum av markförhållanden. Lamb öra är en annan favorit med mjuka, fuzzy silvergrått bladverk. Det kräver lite underhåll och är också tolerant av många, inklusive torka.

Det finns många trädgårdsväxter som skulle kunna passa in i en lättskött trädgård tema. Noggrann forskning om vissa regioner och de växter som frodas kommer det ofta ger bäst resultat. Det beror också på trädgårdsmästarens preferenser och trädgård stil. Det är också en bra idé att välja växter utifrån deras säsongsbetonade intressen. Detta gör något att alltid vara i blom eller åtminstone iögonfallande under varje säsong.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.