Vad är några bra krukväxter?

krukväxter är utmärkta för inomhus trädgårdsmästaren, så en att odla växter året runt. Tall eller storbladig växter hus, såsom ficus, kan ge intressanta kontaktpunkter medan mindre sorter av krukväxter, som örter, används ofta för att fylla i tomma områden. Bra krukväxter lägga till i hemmets atmosfär. Därför är det viktigt att matcha både anläggningens egenskaper och växande krav på sina inomhusmiljön. Medan det finns många typer av krukväxter att välja på, några bra krukväxter att börja med omfatta pothos, Dracaena, philodendron, orm växt, spindel anläggning, och ormbunkar. Dessa är alla lätt och enkelt att växterna att växa.

Med sitt hjärtformade lämnar äppelgrön splotched i vitt, gör pothos en attraktiv inomhus anläggning. Nära anknytning till philodendron, pothos anpassar sig väl till både ljust och svagt ljus. Den trivs också med den genomsnittliga inomhustemperatur och fuktig, humus jord. Pothos kan även lämnas att växa i vatten. Dracaena, även känd som majs anläggningen, är också odlas för sin attraktiva höga blasten, som liknar majs stjälkar och är inramad med rött. Dracaena är en bra inomhus anläggning för prioriterade intresse och är lätta att sköta.

Philodendron är en av de mest odlas krukväxter, med klättrande sorter ganska populär. Philodendron är lämplig för odling under olika förhållanden och hanterar tillfälliga försummelse med lätthet. Anläggningen är stor för att lägga till höjd i amplar eller klättring stolpar. Annan anläggning tolerant av vanvård är ormen anläggningen, eller svärmor tunga. Den tuffa, svärd-liknande blad gör en intressant accent till nästan varje hem. Snake anläggningen kommer även rot enkelt skulle ett löv paus.

Spider anläggning anses vara ett av de enklaste krukväxter att växa. Det är en extremt anpassningsbar växt, som växer i en rad villkor. De små spiderettes, som hänger ner från moderplantan, dess mest attraktiva funktionen. Medan vissa skulle kunna argumentera för något annat, växande ormbunke växter inomhus är relativt lätt. Med tanke på den rätt skötsel, en ormbunke växer kraftigt, vilket ger textural intresse med sina fjäderlätta-liknande fronds. Det finns många typer av ormbunkar så att hitta en som passar olika inomhus inställningar borde inte vara svårt.

Det finns ett antal andra bra krukväxter för hemmet också. Däremot kan deras vård kräver lite mer ansträngning. Två anläggningar som bär upp här inkluderar ständigt populära julkaktusen och hibiskus. Julkaktusen gör en utmärkt krukväxt men kräver måttlig vård. Med tanke på lämpliga villkor kommer dock julkaktusen belöna inomhus trädgårdsmästare med attraktiva, färgglada blommor. Hibiscus producerar också riklig blomning när omhändertagna på rätt sätt, men är mycket känslig och ganska petiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.