Vad är några bra Shade lampor?

Shade ofta ses av många som ett problem i hemmet landskapet. Men detta behöver inte alls är fallet. I själva verket finns det många växter som faktiskt gör ganska bra i skuggiga förhållanden. En av de bästa anläggningen val ingår skugga lökar. Några av de vackraste blommande lökar härstammar faktiskt från eller trivs i skugga platser. Det är lätt att införliva skugga lökar i landskapet, särskilt runt träden.

De flesta människor kan plantera skugga som älskar lökar i en skog trädgård. Woodland trädgårdar kan vara ett tilltalande sätt att markera skuggiga områden. Dessa typer av trädgårdar efterlikna de naturliga livsmiljöer för många skugga lökar. Den svåraste delen av att skapa denna typ av skugga trädgården är att fatta beslut om vilken glödlampa till anläggning, vilket det finns så många att välja mellan. Oavsett vilken typ av glödlampa som väljs, men dess ökande behov bör alltid matcha den i vilken det är planterats.

När de vanligaste skuggan lökar innehåller liljekonvalj. Dessa lampor är mycket väldoftande, och aromen är bara förbättras inom skuggiga förhållanden. De små kluster av klockformade blommor är ofta i vit eller rosa sorter. Den Grecian Vitsippa, eller anemon, gör en annan spektakulär val för skugga trädgårdsarbete. Grecian windflowers lägga till omedelbar färg till matta, mörka områden. Dessa daisy-liknande blommor finns i olika färger, från blått till rosa, lila och fuchsia.

engelska blåklockor blir utmärkta skugga lökar också producerar blåvioletta, klockformade blommor med en honung doft. Blåklockor är bra för naturalisering skuggiga områden och lägga till färg. Dessutom är dessa skugga-älskande lökar tål våt jord. Ett annat bra val för skugga är Rysk blåstjärna. Blåstjärna är mycket härdiga och en annan stor glödlampa för naturalisering. Rysk blåstjärna omedelbart kan lysa upp i skuggan trädgården med sin intensivt blå blommor.

För den som söker tidigt färg i skuggan trädgården, snödroppar göra bra val. Dessa skugga lökar blommar långt innan tidig krokus lökar och är idealiska för skuggiga områden. I själva verket kan sina fantastiska vita blommor lysa upp de mörkaste hörn av landskapet. Snödroppar är också effektiva anläggningar för bekämpningen av rådjur och gnagare. Andra bra skugga lökar omfatta caladiums, liljor, hyacinter druva, trillium, rotknölar begonia, cyklamen, och många av Arum arter.

För en mer dramatisk effekt i lummig skog trädgårdar, kombinera skuggan lökar med olika lundväxter såsom hosta, ormbunkar och annan skugga som älskar perenner. Shade behöver inte vara ett problem i landskapet. Det finns många växter, särskilt lökar, som lätt kan liva upp dessa tråkiga, livlösa områden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.