Vad är några alternativ till gräs?

Det finns ett antal alternativ till gräs för gräsmatta och trädgård, och många av dem förmodligen finns på din lokala trädgård butik. Det är väl värt att överväga dessa alternativ, eftersom många är mycket lättare att ta hand om än gräs, förutom att vara mer miljövänliga. Denna artikel fokuserar på alternativ till gräs, som kan användas som gräsmattor, så att du har en gräsmatta för rekreation och promenader nöje. Du kan också fortsätta alternativ till gräs som kommer att förändra karaktären av utrymmet och gjorde det till en dekorativ funktion snarare än funktionell ett bör du så önskar.

Innan undersöka alternativ till gräs, kan det hjälpa att veta varför gräset är stötande för vissa personer. Gräs fångad först på i Europa under medeltiden, då stora gröna var ett tecken på status och det har inte gått ur modet sedan. Det är dock ytterst svårt att upprätthålla en gräsmatta. Grass kräver mycket vatten, konstant putsning, och något slags ogräs, eller kommer det att snabbt växa ovårdad. I områden med torka, en gräsmatta kan äta upp mycket vatten, och människor som vill utöva mer fysiska trädgårdsarbete sträckor kanske också vill överväga alternativ till gräs.

En av de bästa alternativen till gräs är en infödd marktäckande. Du kan få några idéer genom att naturvandringar i ditt område, och titta på vilka groundcovers är gångbar. Kanske det bästa sådant exempel är mossa, som växer rikligt i hela världen. Många mossor är mycket behagliga att gå på, med en mjuk, fjädrande textur, och de kommer att bo grönt hela året. Moss är bäst lämpade för att skugga trädgårdsskötsel, eftersom den måste stanna fuktig och sval.

Du kan också titta på växtbaserade groundcovers som kryper timjan och korsikanska mynta. Dessa groundcovers kommer snabbt krypa genom området, som omfattar den ordentligt med ett rikt levande matta av grönska, och de har också lukta gott när du går på dem. Dessa groundcovers är bra alternativ till gräs, eftersom de bor låg på marken och kräver ingen gräsklippning, och de kommer att utveckla en tät, matt konsistens som känns mycket behaglig på bara fötter. Clover är ett annat bra alternativ.

Din lokala trädgården butik kan ha vissa ytterligare förslag. Om du inte har något emot att förlora förmågan att gå på utrymme, finns det ett antal marktäckande alternativ för dig, och du kan lägga språngbräda eller en grusgång för navigering. Du kan också byta ut en gräsmatta med en sten trädgård, dra nytta av de principer om xeriscaping genom att infoga ett fåtal anläggningar som klarar torka, och du kanske också vill överväga att plantera rabatter, buskar och gräs för att skapa en strukturerad landskap i stället för en platt gräsmatta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.