Vad är inomhus hydroponiska system?

med en bakgård trädgård är ett underbart sätt att få färska grönsaker hela sommaren. Men hur är det resten av året? Inomhus hydroponiska system kan leverera varan 365 dagar om året. Liksom utomhussystem, inomhus hydroponiska system tar liten plats. Det finns flera olika metoder för inomhus hydroponics, och växter som odlas i ett inert växande material eller vatten. Den växande material kan bestå av vermikulit, grus, eller en av många andra typer av inerta material som tillåter vatten att flöda igenom. Näringsämnen löst i vatten flöde genom hela odlingsområdet, leverera den nödvändiga näringsämnen till rötterna av anläggningen.

Standard gödningsmedel används inte i inomhus hydroponiska system, en speciellt utformad gödningsmedel krävs. Inomhus hydroponiska system kan vara mycket enkel att bygga, trots att himlen är gränsen för hur sofistikerad man vill att det ska vara. De flesta inomhus hydroponiska system består av en växande magasin eller rör, reservoar för att hålla näringsrika vatten, en timer, och en pump. En källa av ljus är också nödvändigt. Om ditt inomhus systemet inte ligger vid en direkt källa av solljus, helst i en sol rum eller i växthus, behöver du även ha särskilda växande ljus. Flera kit finns att köpa från hydroponics företag, även om vissa människor föredrar att designa och bygga egna.

Man kan bli nästan vad som helst inomhus hydroponiska system, bland annat gröna grönsaker, tomater, svamp och mycket mer. Den enklaste typen av system använder bara en bricka eller stor hink fylld med sand, som du hand vatten med näringsrikt vatten regelbundet. En annan populär typ av inomhus-systemet är ett vatten kultur system, som du kan bygga ut ett gammalt akvarium. I denna typ av system, dina växter växa ur pappersmuggar med hål slog i botten, som innehåller den inerta odlingssubstrat. Kuporna är uppslammade i en bit av polystyren eller annat material på toppen av näringsrikt vatten. En luftpump syresätter vattnet.

Det är mycket liten skillnad mellan inomhus hydroponiska system och utomhus system, även inomhus hydroponiska system ibland trångt, en staplad system med flera lager kan vara en lösning . Detta är en utrymmessnål design som fungerar bra inomhus, där näringsrikt vatten rinner från toppen, ner genom flera ytterligare lager av magasin till en reservoar på botten. Vattnet är ständigt återcirkuleras med en pump. Oavsett hur du väljer att skapa din inomhus hydroponiska system kommer det att vara lätt att underhålla, och utgör en ständig källa av produkt året runt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.