Vad är historia Inredning och Design?

historia inredning kan spåras från tidpunkten för grottmänniskor till idag. Genom tiderna har det skett stora framsteg i konsten att inredningen, men dess rötter tenderar att vara enkla och stilar är ofta företrädare för en viss historisk period. Några av de mest framträdande gånger i inredning historia omfattar antiken, medeltiden och den viktorianska eran.

historia inredning i den antika tidigare var långt skiljer sig från design av idag. Cavemen skrev ofta eller drog på väggarna i sina hem som ett sätt att bevara historien. Idag är dessa dekorationer ofta som första inslag av inredning. Den primitiva karaktär konst har inte tagit med moderna verktyg, såsom färg lastpallar eller inredning regler design, men denna historiska dokumentation syftade till att ändra utseendet på rummet, och därmed bidragit till att utforma interiören.

Under medeltiden, hem designalternativ var ofta att integrera nödvändigheter mer än för utseendet ensam. Till exempel, många människor levde i hyddor den som skydd från väder och vind och inte mycket mer. Orientaliska mattor, som används på både väggar och golv, först blev populär under denna tid, särskilt vid tiden för korstågen. Använda mattor på detta sätt hade ett praktiskt syfte, hjälpte en hydda att behålla värmen. Senare, när gips infördes, var mattor som ofta används på golv och målningar blev populärt bonader.

Som världens gick genom renässans och barock perioder historia inredning utvecklats. Framsteg gjorts i alla former av konst, och detta hade en inverkan på historien om inredning. Renässansen gav upphov till stora invändiga utrymmen, som oftast var överdådigt dekorerade med objekt. Den barocken expanderat på idén att fylla ett rum med skatter genom att använda väggen som en duk för konsten.

I den viktorianska ålder, var utseendet på hemsidan är mycket viktigare att de som bodde i utrymme. Inredning val var ofta representativa för klassen, eller status, av husägare. Till exempel, ju mer pengar de husägare tjänat var de mer lyxiga inredningen val förväntas bli. Efter renässans och barock epoker, den viktorianska hem var en av de första att införa kraftfulla konstverk i heminredning, speciellt i rum som var rymliga och rikt dekorerade.

Efter andra världskriget, heminredning blev mer eftertänksam av personlig smak. Till skillnad från tidigare epoker i historien om inredning, när hemmet utgjorde en familjs klass nivå, under åren direkt efter andra världskriget, var inredning mer om husägare val när det gäller konst, färgscheman, och samlarföremål. Design stilar som Art Deco, popkonsten, och Moderna är exempel på de typer av heminredning som blev populär under denna tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.