Vad är ett hypoallergent madrass?

En hypoallergena madrass är en speciellt utformad madrass som är tänkt att förebygga allergier. Vanligtvis en hypoallergena madrass är tätt tillslutet för att förhindra död hud och oljor kroppen från att tränga in i madrassen och locka dammkvalster, tillsammans med andra mikroskopiska organismer som kan orsaka allergiska reaktioner. Ett billigare alternativ till en hypoallergen madrass är en madrass wrap, som sälar madrassen i ett lager skyddande material.

En allergivänliga madrass fungerar precis som en vanlig madrass, med hjälp av en serie material för att skapa en bekväm liggyta. Många sjukhus använder grundläggande allergivänliga madrasser för att hålla sina patienter friska. Dessa madrasser kan fylla identisk med en vanlig madrass, men ett tjockt lager av plast, latex eller vinyl på utsidan förhindrar material utanför madrassen från att sippra in Dyrare madrasser är helt allergivänliga, med neutrala material som inte kommer att förvärra allergier.

animaliska produkter såsom ner och hår kan undvikas i ett allergivänliga madrass och vissa bolag madrass även specialiserade i organiska material för att minimera reaktioner på kemiska föreningar. Fibrer såsom bomull, lin och linne används ofta för utsidan av hypoallergen madrassen eftersom de vanligtvis är allergi neutral och mjuk. Konstgjorda fibrer erhållna ur polymerer används för att fylla madrassen, eftersom de inte lockar mikroorganismer och de kommer att hållas ren för livet i madrassen. Många företag är också specialiserade på deluxe allergivänliga madrasser med komfort av den sovande i åtanke, och innehåller rader av allergivänliga madrass kuddar och kuddar utöver sina madrasser.

Personer med allergi risker bör inte bortse från den roll deras sängar. Förutom att madrassen kan kuddar hamnen även dammkvalster. Dessutom har många snuttefiltar användning ner eller andra fibrer som kan förvärra allergier och locka organismer som damm kvalster. Många företag tillverkar allergivänliga sängkläder som är mjuk, bekväm och lätt att sköta. Snuttefiltar fyllda med allergi neutral vadd i kombination med allergivänliga lakan skulle kunna göra stor skillnad.

För människor som lider av allvarliga allergier, en ren madrass kan minska symtomen, särskilt om sängkläder byts regelbundet och ordentligt vårdas. Människor som har svårt att sova eller erfarenhet andningsproblem i sängen bör rådfråga en läkare att se till att dessa inte är symptom på ett större problem. Om medicinsk utvärdering föreslår allergier kan situationen bli mycket bättre med hjälp av produkter som en allergivänliga madrass utformats med allergiker i åtanke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.