Vad är energisnåla fönster?

energisnåla fönster, inte bara hjälper till att hålla ett hem mer bekväm, de hjälper också spara en avsevärd summa på gas-och elräkningar. Det huvudsakliga målet för energieffektiva fönster är att minska luftläckage i hemmet. Det finns ett antal olika saker som kan göras för att bidra till energieffektiva fönster. Från mer än en glasruta, till olika Fönsterbågarna och glazings har fönster tekniken förbättrats avsevärt under åren.

Det första steget till energieffektiva fönster är att använda mer än en fönsterruta. Precis som ytterligare lager av kläder bidra till att upprätthålla värme på en person, kan ytterligare rutor göra samma sak, både för kall luft och varm luft. Ett fönster med en dubbel ruta är vanligt. Också alltmer populär är trippel-spröjsade fönster.

Det finns en betydande debatt bland entreprenörer och designers hem på kostnadseffektivitet trippel-spröjsade fönster. Det finns visserligen ingen tvekan om att de erbjuder högre effektivitet än dubbla spröjsade fönstren är ökad energieffektivitet en mycket mindre vinst än den är när man går från enskilda spröjsade med dubbla spröjsade. Generellt sett kan vissa rekommendera triple-spröjsade fönster för att filtrera bort brus och inte av kostnaderna kontroll energi. Fortfarande, för dem som planerar att bo i hemmet under flera decennier kommer kostnaderna så småningom skall betalas tillbaka i energibesparingar.

energisnåla fönster betyder mer än att bara lägga till extra glasrutor. Lägga till en gas mellan glasen kan bidra till att ge några ytterligare isolering. Gaser som krypton och argon används ofta mellan dessa rutor. Dessa gaser betraktas som ett bättre isolator än luft ensam.

Special-beläggningar som kallas för låga utsläpp beläggningar, kan också bidra till att skapa mer energieffektiva fönster. Dessa färger återspeglar infrarött ljus, en huvudkälla för värme. Detta bidrar till att behålla värmen inomhus på vintern och håller värmen utomhus under sommaren. Dessutom dessa glas hjälper också att skydda mot ultraviolett ljus, vilket kan bidra till att minska blekning eller blekning av tyger i hemmet. Glazings, några tonade, kan läggas till dessa låga utsläpp beläggningar för att ge ännu fler energieffektivitet.

Ram material kan också göra en skillnad i energieffektiva fönster. Även aluminium fönster inte är kända för att vara energieffektiva, har det skett vissa förbättringar även med det materialet. I allmänhet är energieffektiva fönster tillverkade av vinyl eller fiber ramar glas. Träkompositer är ett annat material som kan användas för att skapa energieffektiva fönster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.