Vad är energieffektiv isolering?

Tekniskt sett förbättrar alla isolering energieffektivitet ett hus i viss utsträckning, eftersom detta är syftet med isolering. Det finns olika typer av isolering, dock, och varje typ har olika R-värdet. R-värdet mäter hur effektiv isoleringen på motstånd överföring av värme från ett område till ett annat. När R-värdet är högre, isolering mer energieffektiva.

För att förstå vad energieffektiv isolering är, det är till hjälp att först förklara vad som isolering. Värme flyttar naturligt från varmare till kallare områden, och isolering är det material som används för att minska storleken av denna värme flödet. Isolering hjälper till att hålla ett hus varmare på en kall dag genom att hålla värme som alstras i värmesystemet, som en ugn eller vedspis, inne i huset längre. På samma sätt hjälper det svalna ett hus på en varm dag genom att hålla utanför värme kommer in i huset.

Energieffektiva isolering kommer i många olika former. Några vanliga typer är batt isolering, blåst in lös fylla, och styva skum. Använda rätt material för varje område i huset och korrekt installation av varje typ är avgörande för att uppnå R-värde som tilldelas varje energieffektiv isolering typ.

Batt isolering är oftast gjorda i glasfiber och levereras i stora rullar med en fuktspärr på ena sidan. Denna typ av isolering är normalt upprullad och monteras mellan vägg reglar och bjälklag tak. R-värdet varierar med tjockleken på isoleringen filten.

En annan typ av energieffektiv isolering är lös fylla fiber. Detta material är ofta gjorda av glasfiber eller cellulosa, och är vanligen blåses in i svåråtkomliga områden, såsom vindar, med en motorstarka isolering-blowing maskin. Det används också för att bygga om ett befintligt hus med isolering, eftersom det inte är kostnadseffektivt att riva väggar för att installera mer strukturerad isolering. R-värdet varierar beroende på vilken typ av material isoleringen är gjord av.

hård skumisolering kommer i bildade blad av glasfiber, polystyren eller polyuretan. Det används för att isolera källarväggar, ytterväggar eller utrymmen krypa. Återigen beror det R-värde på vilken typ av material används för att göra denna energieffektiva isolering.

All isolering används för att främja energieffektivitet, men vissa material är bättre än andra. R-värdet och monteringsanvisningar skall följas noga för att uppnå maximal energieffektivitet från någon isolering typ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.