Vad är en on-Demand Varmvattenberedare?

En on-demand, eller tankless är varmvattenberedare ett system för uppvärmning av vatten när den passerar genom rören, oftast mycket nära tidpunkten för utnyttjandet.

Traditionella tank varmvattenberedare föra vatten till ca 140 grader Fahrenheit (60 C), i syfte att säkerställa vattenförsörjningen varar långt efter det att värmaren stängs av. Eftersom detta är naturligtvis alldeles för varmt för att pumpas ut av en skur av kran är kallt vatten tillsätts blandningen i rören. Tillsammans med en förlust av värmeenergi med tiden har den genomsnittliga tanken värmaren en verkningsgrad på cirka 80%.

On-demand varmvattenberedare har ett antal fördelar jämfört med sina tank-användande motsvarigheter. Även tankar ofta försämras med tiden och börja läcka, den apparat som används i en on-demand varmvattenberedare är betydligt mindre känslig för bördorna av ålder, och ofta lever längre än huset de installeras i. mängden använt energi är en bråkdel den som används i en tank varmvattenberedare, på grund av ökad effektivitet och en mycket mindre fönster under vilken en värmekälla används. Även tank varmvattenberedare kan, och ofta gör, slut på varmvatten efter ett antal duschar, on-demand värmeaggregat ger en oändlig tillgång till varmt vatten och se till att varmt vatten finns alltid tillgänglig när den behövs.

En tankless varmvattenberedare kan kosta mellan $ 500 och $ 1500, och de oftast använda antingen el eller naturgas energi för att värma vattnet. De flesta medelstora hushåll rapportera en energibesparing på cirka 25-45% för en gas eller propan värmare, och upp till 50% med en elektrisk värmare, över med traditionell tank värmare. Vatten är vanligtvis inställd på en högsta temperatur på 120 grader Fahrenheit (49 C), men många värmare möjliggör anpassad inställning av den högsta temperatur via fjärrkontrollen. Utflöde varierar från 8 till 14 gallons (30-53 liter) per minut.

Installation för de flesta tankless varmvattenberedare är otroligt enkelt, med enkel VVS. När det gäller elektriska värmare, är allt som krävs för en bränslekälla att koppla värmaren till ett eluttag och börja värma vatten.

Vissa moderna on-demand varmvattenberedare kan innehålla en sol förvärmningssystemet. Detta system använder en traditionell solvärmesystem och tank för att få vattnet närmast den önskade temperaturen och sparar betydande energianvändning i den slutliga on-demand uppvärmning. En sol förvärmningssystemet kostar mellan $ 500 och $ 800.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.