Vad är en husbesiktning Checklista?

En checklista hem inspektion består av en lista över möjliga fel och brister i innehållet i ett hus, kommer att behöva kontrolleras för i händelse av sina inköp eller försäljning. Den är utformad för att avslöja eventuella problem som får eller inte får synas att ett otränat öga på en översiktlig okulär besiktning. Varje stat eller jurisdiktion har olika lagar som reglerar inspektion checklistor, och de är inte utformade för att kunna se alla möjliga problem. Till exempel innehåller ett typiskt hem inspektion checklista inte saker som radon, asbest och bly färg. Ytterligare certifiering är oftast nödvändigt att kunna inspektera för dessa specifika risker.

Medan hem inspektörer är idealiskt högt kvalificerade, kräver många jurisdiktioner dem inte att inneha tillstånd. Bör dock en ansedd inspektör kunna precisera problem effektivt. Samtidigt som potentiellt allvarliga hälsorisker som radon inte är en del av kontrollen, allt som rör struktur och säkerhet Själva huset är. Några av de viktigare punkterna på ett hem inspektion checklistan tak, väggar, grund och golvet i hemmet. Fel eller skada på dessa områden kan vara en mardröm, särskilt för en ny husägare.

Den yttre delarna av en fastighet också att finnas på ett hem inspektion checklista. En inspektör kontrollerar om det problem som felaktig dränering, skick fönster och läget i det yttre tapeter så som masonit. Ett viktigt inslag i denna del av hemmet inspektionen checklista är att se till att om det finns en backe eller gradering av något slag för mycket, att det sluttar neråt bort från hemmet. I annat fall kan lera och avrinning orsaka allvarliga skador på hus vid hårt väder, särskilt om hemmet har en källare.

Det finns många fler saker att inspektera i det inre av ett hem än det yttre, men ett hem inspektion checklista kommer att innehålla mer grundläggande och viktiga för dessa. Inspektören kommer att se över tillståndet för elektriska anslutningar, eventuella ventilationssystem samt VVS. Vitvaror såsom varmvattenberedare och ugnen kommer också att kontrolleras för att säkerställa de är i gott skick, som med alla andra inbyggda apparater som vistas i hemmet efter försäljningen, såsom diskmaskin och spis.

De flesta typer av yrkesverksamma inom fastighetsbranschen är mycket medvetna om vikten av att inspektera en egendom som finns på marknaden och kommer ge sina kunder råd om detta. Trots detta kan vissa människor anser att ett hem inspektion är nödvändig, särskilt om de köper ett helt nytt hem. Många potentiella problem kan vara svåra att upptäcka, dock, och en professionell inspektör kan vara din bästa insats för att lösa dessa problem tidigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.