Vad är en ergonomisk kontorsstol?

En ergonomisk kontorsstol är en stol som främjar god hållning och syftar till att minska belastningen på ett antal tryckpunkter för dem som arbetar i kontorsmiljöer. Den ergonomiska kontorsstol bara har utvecklats som ett riktigt verktyg för arbetsplatsen sedan 1980-talet. Denna typ av kontorsstol har inte bara en tröst objekt, utan en nödvändighet för många som lider av farliga arbetsplatser.

Medan kontorsmiljö är inte nödvändigtvis vara en farlig arbetsplats med många, har sin egen uppsättning av faror. Dessa risker är t. ex. sammanträdet under lång tid i positioner som inte kan vara det bästa för kroppen. Människor är inte riktigt tänkt att sitta under längre perioder, såsom längden krävs i Office-inställningar. Därför kan belastningsskador resultat.

En ergonomisk kontorsstol kan bidra genom att främja korrekt kroppshållning. Detta kan vara särskilt för dem med vissa hygienkrav, t. ex. dåliga ryggar och höfter. Därför kan en ergonomisk kontorsstol bidra till att öka effektiviteten genom att främja bättre hälsa bland de anställda, mer än vanliga stolar.

Nyckeln till en ergonomisk kontorsstol är svankstöd. Till skillnad från andra typer av stolar, erbjuder ergonomisk stol ett starkt stöd för ländryggen. Länd-stöd är en kurva i stolen som stöder den naturliga kurvan på ryggraden, vilket hjälper till att förhindra slouching och en uträtning av ryggraden.

En ergonomisk kontorsstol kommer också att ha ett antal andra funktioner som hjälpa användaren utföra kontorsuppgifter utan alltför stor ansträngning. Den vridbara i stolen kommer att hjälpa användare att nå poäng på sina skrivbord och skåp område utan att behöva anstränga onödan. Sätet kan också ha möjlighet att luta, som vissa kanske tycker att ett bra sätt att slappna av under en hektisk dag.

Om ergonomisk kontorsstol har armstöd bör dessa ligga på en nivå som är bekvämt för användaren också. Men för de som använder armstöd bör det varnas att underarmen inte bör på armstödet när du skriver. Detta främjar dåliga skriva hållning som kan leda till andra skador och villkor, såsom karpaltunnelsyndrom.

En ergonomisk kontorsstol bör väntas kosta något mer än en traditionell kontorsstol, men fördelarna kan omfatta ökad produktion och mindre anställd stillestånd. Därför kan många hitta ytterligare några dollar spenderas på en ergonomisk kontorsstol är värt kostnaden. Anställda som efterfrågar en ergonomisk stol är inte lata eller alltför krävande, men kan uttrycka ett medicinskt behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.