Vad är en Villaägare ’Association?

En husägare 'Association (HOA) är vanligtvis en icke-vinstdrivande organisation som inrättats genom ett samhälle som reglerar bestämmelser om vad som kan och inte kan förekomma i hemmen, och dessutom bestämmer vilka regler och pengar på gemensamma egendom. Många villa och radhus finns att köpa är en del av en villaägarnas förening. Förutom många nya utvecklingar av småhus inrätta en husägare intresseorganisation för att förhoppningsvis skydda rättigheterna för alla i samhället.

De som äger egendom i den etablerade området styr husägare intresseorganisation. Ofta är det största inflytandet i lägenhet komplex som innehas av ett företag som äger och hyr flera fastigheter inom det komplexa. När en person köper ett hem i ett område med en husägare intresseorganisation han eller hon blir en medlem av HOA och ansvarar för medlemsavgift.

Många husägare föreningar har ganska stora medlemsavgifter, några runt 300 dollar (USD) per månad. Således är beslutet att köpa ett hus eller lägenhet som tillhör en HOA bör betraktas ur ett finansiellt perspektiv. Lägga till en hög villaägarnas förening avgift kan vara oöverkomliga.

Den första akten av en villaägare sammanslutning är att fastställa ett antal förbund, villkor och begränsningar (CC R). CC R införs månadsvis avgifter för alla husägare, och kan begränsa rättigheterna för hur en person kan använda sin egen egendom eller gemensamma egendom. Till exempel kan en CC R har bestämmelser om det antal personer som kan ockupera ett hus, färgerna en kan måla ett hus, eller vid vilka tidpunkter gemensamma områden som utövar rum eller pooler kan användas.

CC R för en villaägarnas förening har målet att göra fastigheten trevligare för alla boende. Dock bör de potentiella köparna tala definitivt med några andra husägare innan du köper ett hus som kommer med HOA medlemskap. Vissa CC Rs är mer vill uppfylla än verklighet, och andra är nästan totalitära i sin kontroll över en ägarens beteende.

En fråga som tycks vara av frekventa frågan i en villaägare sammanslutning är underhåll av gemensam egendom. Vissa Hoas är utmärkta till att ge saker som trädgårdsarbete, utanför reparation eller pool underhåll. Andra hävdar i sina CC Rs att dessa saker kommer att ges, men de är inte gjort i en godtagbar eller god tid. I dessa fall har medlem i villaägarnas förening lilla rättslig prövning, om inte hela HOA kan organisera sig för att ändra reglerna. Detta kan vara svårt att uppnå i stora samhällen.

husägare intresseorganisation kan också orsaka svårigheter för ägare eller hyresgäster om de inte strikt följa de CC R. Hoas kan bedöma böter, avgifter eller ens vräka dem som inte rättar sig efter CC R, även om de överträdelser som är små. Hyresgäster i synnerhet måste vara noga med att förstå CC R, eftersom en klar överenskommelse med hyresvärden bör fastställas när det gäller rättigheter och skyldigheter en hyresgäst i gäller HOA regler.

En lyckad HOA ger egendom ägarna ett sätt att lösa mindre tvister, samt att organisera reparation eller underhåll av gemensamma egendom. Många hittar husägare intresseorganisation vara väl värt de extra avgifterna som är förknippade med att äga en fastighet. När väl administreras, de husägare sammanslutning kan ge en viss förutsägbarhet i att äga ett hem, och tydligt beskriva både husägare: s och föreningens ansvar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.