Vad är en Raised grönsaksland?

En upphöjd köksträdgård är en typ av upphöjda rabatten trädgård. Dessa trädgårdar kan odlas i praktiskt taget alla typer av platser, som endast kräver tillräckligt solljus, regelbunden vattning och en bra dränering för att trivas. Upphöjd trädgårdar har den positiva nyttan av att säkerställa ett utbud av färska, goda grönsaker med minsta möjliga påverkan på miljön. Den upphöjda trädgården sängar kan odlas i olika containrar eller på naturliga kullar.

Olika trädgårdsmästare använder olika typer av behållare för deras upphöjda trädgårdar. Vissa får använda sig av fysiska eller specialbehandlade trä backar och lådor. Andra kan använda som tillverkats av sten, tegel, betongsten och plastmaterial.

upp trädgårdsjord kan vara en fot eller så högre än den omgivande marken eller kan tas upp helt från marken. Den upphöjda trädgården säng kan vara av valfri höjd, storlek eller form som passar trädgårdsmästaren. Generellt Men människor går för smala upp trädgården sängar som har en höjd av tre meter (0,915 m) och kan lätt nås i mitten från båda sidor.

Eftersom dessa upp trädgårdar kräver lite böjning, de är ett bekvämt val för äldre eller handikappade. Det är bäst att hålla sängar kort på längden så att trädgårdsmästaren inte är tvungen att gå runt för mycket. En väg mellan det upphöjda trädgården bäddar är idealisk för lätt.

Många trädgårdsodlare föredrar att ta ett lager tillvägagångssätt för upp trädgårdsjord. Detta kan göras genom att lägga lager av kartong och tidningspapper i botten och blötläggning dessa med vatten. Sedan ett lager av hö sprids på toppen av dessa och ett skikt av gödsel läggs på toppen av hö. Detta är sedan täckt med ett lager halm.

Trädgårdsmästaren lägger sedan planteringsjord blanda eller kompost på toppen av halm och den upphöjda rabatten trädgården är redo för plantering. En annan metod är att fylla upp trädgården sängen med en blandning av infödda jord och kompost, en blandning av fosterlandet och importerad jord, en blandning av importerad jord och kompost eller bara importerad jord.

En mängd olika grönsaker kan planteras och odlas i en upphöjd köksträdgård. Bortsett från personliga preferenser, är det lämpligt att forskningen vad grönsaker passar en viss säsong eller zonen innan plantering. Trädgårdsmästaren bör också notera den mängd solljus och vatten grönsakerna kommer att kräva.

Ogräsrensning är intill försumbar i denna typ av trädgård jämfört med en vanlig en. Grönsaker kan också planteras närmare varandra i en upphöjd bädd trädgård än i en vanlig trädgård. Detta innebär att en upphöjd köksträdgård kan ge en mycket större skörd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.