Vad är en Omvänd osmos System?

En omvänd osmos är en vattenrening process för hushåll som använder en semipermeabla filter och vattentryck för att extrahera oorganiska föroreningar från hushållsvatten. Till skillnad från traditionella vattenfilter, är denna process till stor fördel om vattnet är lite salt eller bräckt, eftersom det frigör vattnet av salt smak. Det tar också bort små partiklar som andra destillation metoder inte kan eliminera.

Omvänd osmos som ett system framlades i mitten av 1900-talet som en av J. F. Kennedys mål för sin mandatperiod som president. Ett lämpligt filter var vetenskapligt testade 1959 av Samuel Yuster, Sidney Loeb och Srinivasa Sourirajan, ett kol acetat polymer som gjorde att systemet skall vara funktionellt effektivt genom att begränsa energi som krävs för att vatten att gå genom filtret medan den kemikalier.

Water Filtration genom omvänd osmos intäkter på detta sätt: vatten tränger in i tankar, flyttade med vattnet trycket naturligt i vattnet linjer. Den påföljande trycket tvingar förorenat vatten mot filtren, där stadium de kemikalier som kommer antingen binda eller fastnar i filtret, medan oförorenat vattnet trycks genom filtret till ren eller permeat sida, för att användas som dricksvatten, matlagning eller akvarievatten.

Den största nackdelen med en omvänd osmos är den mängd avloppsvatten som produceras i processen. För varje gallon (3,78 L) av rent vatten som produceras finns det mellan 3 och 9 gallon (från 11,35 till 34,09 L) av avloppsvatten som innehåller ett koncentrat av oorganiska kemikalier kvar. En genomsyra pump kan läggas till systemet, vilket kommer att sänka avloppsvatten produktion med över 80%.

Det finns många fördelar med omvänd osmos (RO) vatten filtreringssystem. Men långsammare än destillation och de flesta andra vatten reningsprocesser är detta system som ett större per dag produktion av vatten än andra system. Avsaltning var den ursprungliga funktionen av RO filter, även om dessa system också undanröja sådana lösta mineraler som arsenik och bly, samt virus andra föroreningar. En stor fördel med att använda omvänd osmos är att processen kräver ingen elektricitet, vilket ger ren och god smak vatten med mycket lite energi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.