Vad är en Jacobsen Series 7 stol?

Jacobsen Series 7 stol (även kallad Modell 3107 ordförande) är skapandet av danske arkitekten och designern Arne Jacobsen (1902-1971). Det anses vara hans mest kända möbel och nämns ofta som ett perfekt exempel på den "danska modern" stil. Designad i 1955, Jacobsen Series 7 stol har sålt över 5 miljoner exemplar världen över och kom till allmänhetens medvetande när en kopia av det användes i en 1963 fotosession av Christine Keeler, samtalet flickan i hjärtat av den Profumoaffären i Storbritannien. Med sin lätta timglaset design och rena kanter, det är både elegant och väl anpassade till ett antal levande miljöer.

Jacobsen används en ny teknik som tillät honom att böja stolens material, plywood, i två dimensioner. Det är denna process som ger Jacobsen Series 7 stol dess unika, ergonomiska, timglas form. Series 7 s Undersidan är också anpassas till en rad olika miljöer. Det tillåter användare att använda den som en fyrbent stol, en fem hjul kontorsstol eller som en barstol. I dess olika konstellationer, armstöd och en löstagbar skrivskiva kan läggas till.

Jacobsen Series 7 stol föregicks 1952 av en annan innovativ Jacobsen design, The Ant. Denna föregångare var mycket prototypen för Series 7 och delar många av dess funktioner, inklusive en enda laminerat och formpressad sits och rygg. Den trebenta Myran var ursprungligen avsedda för användning i matsalen i det danska sjukvårdssystemet grupp Novo Nordisk. Både Myran och Jacobsen Series 7 blev därefter tillverkas av Fritz Hansen i postnummer.

Jacobsen Series 7 stol är ett vanligt på kontor, bostäder och, faktiskt, på film uppsättningar. Det är flexibilitet och stack-förmåga har gjort en favorit i moderna kontorslokaler och beröm av Jacobsens design har inneburit att Jacobsen Series 7 ofta dyker upp på filmer och TV-apparater, till exempel BBC tvål-opera EastEnders. Kanske den största fordran till berömmelse kom när en kopia av stolen ingick i ett välkänt fotografi taget av Lewis Morley där Christine Keeler lör naket gränsle ordförande. Det blev en omedelbar designklassiker därefter och sätter i dag i Series 7 kan köpas för runt $ 250 US-dollar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.